De juiste plantafstand voor haagplanten met kluiten

Wilt u een haag planten, dan kun je kiezen voor blote wortelproducten, planten met kluiten of containerproducten. Wortelproducten of blote wortel planten hebben geen grond rondom de wortels. De struiken zijn wat goedkoper maar moeten direct worden geplant en kunnen niet tijdelijk bewaard worden. Containergoederen dus planten in pot zijn wat duurder en kunnen in de pot blijven en daar verder groeien tot je ze wilt planten. Kluit producten hebben een beschermende bal rondom de wortels. Je kunt planten met kluit tijdelijk opslaan en na een paar dagen planten.

Plantafstand voor haagplanten met kluit

De plant afstand is enorm belangrijk bij het kopen en planten van een haag. De plantafstand bepaald namelijk ook hoeveel planten je nodig hebt. Houd ook rekening met andere constructies zoals een schuur, terras of een looppad. Hoe groot deze afstand moet zijn hangt af van de plant. Hoe groter de plant hoe meer afstand je moet incalculeren. Op onze product pagina’s kun je precies uitrekenen hoeveel planten je per meter nodig hebt.

Aanplanten van struiken met kluiten

Bij het aanplanten van heggen met kluiten is niet alleen de plantafstand belangrijk, maar ook de grootte van het plant gat. Deze moet ongeveer ander half keer zo groot zijn als de kluit zelf, hetzelfde geldt voor de diepte van het plant gat. Je moet je planten met kluiten ook in een emmer water plaatsen voordat je gaat planten totdat de grond goed nat is. Haagplanten met kluiten verschilt nikt met het planten van andere heesters. Hier vind je de gedetailleerde instructies.