Taxus

Taxus

De Taxus (venijnboom) is een bijzonder populaire conifeer die vrij langzaam groeit, eenvoudig te snoeien is, zeer oud kan worden en altijd mooi groen is. Deze inheemse conifeersoort komt van nature in Nederland voor en kan een hoogte van maar liefst 20 m. bereiken. De maximale breedte is 5 m.

Lees verder..
per pagina

Taxushaag kopen

De Taxus (venijnboom) is een bijzonder populaire conifeer die vrij langzaam groeit, eenvoudig te snoeien is, zeer oud kan worden en altijd mooi groen is. Deze inheemse conifeersoort komt van nature in Nederland voor en kan een hoogte van maar liefst 20 m. bereiken. De maximale breedte is 5 m. Daarvoor moet je wel veel geduld hebben, want de groeisnelheid van de Taxus ligt erg laag. Door die langzame groei is deze haagplant ook zeer geschikt om lage hagen mee te maken.

Waarom een Taxushaag?

Je wilt een mooie groene haag creëren, maar je stond bij het uitdelen van groene vingers niet vooraan. En als die haag eenmaal staat, dan wil je wel dat deze altijd mooi groen blijft en zorgt voor privacy. In dat geval kun je uitstekend uit de voeten met een Taxushaag. De Taxus is zeer eenvoudig te onderhouden en zeer sterk. Je moet heel goed je best doen om de uitstraling van de Taxushaag te verpesten. Doordat de Taxushaag zijn naalden niet verliest heb je gegarandeerd altijd privacy en uitzicht op groen.

Door de langzame groei van maximaal 20 cm. per jaar is het snoeien van de Taxus zo gebeurd. Daarnaast is de plant zeer stevig en zelfs als je wat enthousiast in de weer bent geweest met de snoeischaar zullen Taxushagen snel opnieuw uitlopen. Wat je ook doet, deze conifeersoort blijft eigenlijk altijd mooi groen.

Giftige besjes en loof van de Taxus

De besjes en het loof van de Taxushaag zijn zeer giftig. Dit is een belangrijke eigenschap om rekening mee te houden als je overweegt voor deze coniferen te kiezen. Voor jonge kinderen en dieren zien de kleine rode besjes er namelijk erg aantrekkelijk uit. Let er daarom ook op dat je het snoeiafval van deze haagconifeer goed opruimt. Tip: er zijn regelmatig inzamelingen van Taxus snoeiafval, omdat uit sommige Taxus soorten een grondstof voor kankermedicatie wordt gewonnen. Zo steun je dankzij jouw Taxushaag een goed doel!

De standplaats van de Taxus

Taxushagen groeien zowel in de zon als ook in de schaduw van gebouwen of andere hoge bomen uitstekend, evenals op vochtige en droge plekken. Daarbij is het wel belangrijk om de Taxushaag direct na het planten en de eerste jaren veel water te geven. Let er op dat je geen natte standplaats voor de Taxus kiest. De wortels kunnen dan gaan rotten, waardoor Taxus uiteindelijk afsterft. Een conifeer die wel goed tegen natte voeten kan is bijvoorbeeld de watercypres. Op onze website vind je ook planthandleidingen die jou helpen bij het planten van de Taxushaag.

Taxushagen kopen in België bij Garmundo

In ons aanbod vind je verschillende soorten Taxushagen. Bijvoorbeeld de meest bekende Taxus baccata struik en de voorgevormde Taxus baccata kubus. Beide soorten groeien zowel in de hoogte als in de breedte. De Taxus Hillii en de Taxus Hicksii vind je natuurlijk ook in ons aanbod. Deze coniferen kennen een meer compacte en opgaande groeiwijze.

Kies je voor een Taxushaag, dan kies je voor een schitterende en volle haag die altijd groen is. Ideaal als terreinafscheiding, omdat deze groenblijvende haagplanten voor veel beschutting en privacy zorgen. En ook als losse boom of struik in een grote tuin is de Taxus een mooie verschijning. Leuk is dat je de groenblijvende haagplant heel eenvoudig in allerlei vormen kunt snoeien. In onze Belgische webwinkel kun je verschillende soorten Taxus haagplanten kopen. Meer weten over de Taxushaag? Neem gerust contact met ons op!