Thuja

Thuja

De levensboom of in het Latijns: Thuja, is een klassieke conifeersoort die in veel tuinen en parken te vinden is. De levensboom is erg geschikt om hoge, smalle hagen te creëren, bijvoorbeeld als erfafscheiding of als groene blikvanger in een park of op een bedrijventerrein. De Thuja haag is zeer geliefd vanwege de vriendelijke uitstraling en zachte structuur.

Lees verder..
per pagina

Thuja haag

De levensboom of in het Latijns: Thuja, is een klassieke conifeersoort die in veel tuinen en parken te vinden is. De levensboom is erg geschikt om hoge, smalle hagen te creëren, bijvoorbeeld als erfafscheiding of als groene blikvanger in een park of op een bedrijventerrein. De Thuja haag is zeer geliefd vanwege de vriendelijke uitstraling en zachte structuur. Bovendien zijn vogels dol op de levensboom, waardoor een Thuja haag ook leven brengt. Hoe toepasselijk.

Wat je moet weten over de Thuja haag

Je wilt graag een mooie haag in de tuin om lekker uit het zicht van nieuwsgierige blikken in de tuin te kunnen zitten? Maar ja, groen zijn je vingers niet echt en je raakt al lichtelijk in paniek als je denkt aan dat snoeiwerk en de bladeren die je elke herfst moet opharken? Daar hoef je je geen zorgen over te maken als je kiest voor de levensboom. Ten eerste is een Thuja haag wintergroen, dus geen afvallende bladeren die door de tuin dwarrelen. En bijkomend voordeel is dat je ook tijdens de koudere maanden van het jaar gewoon privacy hebt. Levensbomen groeien niet zo snel en de coniferen hoeven slechts één tot twee keer per jaar gesnoeid te worden, vooral aan de toppen. Het enige dat je daarbij moet onthouden is dat je niet snoeit tot op het kale hout. Dan loopt de Thuja haag namelijk niet meer uit.

De geschiedenis van de Thuja

De levensboom komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Er zijn twee soorten, de Westerse levensboom (Thuja occidentalis) en de reuzenlevensboom (Thuja plicata). Als het gaat om de westerse levensboom vind je bij Garmundo de Thuja Brabant en de Thuja Smaragd. En ook voor de reuzenlevensboom ben je bij ons uiteraard aan het juiste adres, bijvoorbeeld voor de Thuja Martin, de Thuja Excelsa of de Thuja Atrovirens.

De Thuja wordt gezien als het symbool van het leven, door de snelle groei, de altijd groene schubben en de hoge leeftijd die de boom kan bereiken. Er zijn bomen in Noord-Amerika die zo’n 800 jaar oud zijn en een hoogte hebben van maar liefst 80 m. Die wil je misschien liever niet in jouw achtertuin... De vroegere indianen maakten van de boom een medicijn tegen scheurbuik. Hierdoor leerde ook een Franse zeeman de levensboom kennen en werd de Thuja de eerste Amerikaanse conifeer die naar Europa overgebracht werd. In Europa werd deze volop gekruist met verschillende andere Thuja soorten, waardoor er nu veel allerlei soorten te koop zijn. De soorten die het beste geschikt zijn voor het maken van een mooie Thuja haag kun je bij Garmundo kopen.

De levensboom: makkelijke en winterharde conifeer

De levensboom is zeer sterk, goed bestand tegen luchtvervuiling en ziektes. Het is een winterharde conifeer. Geen wonder dus, dat veel mensen die op zoek zijn naar een haag een Thuja kopen. Ook stelt de Thuja haag niet veel eisen aan zijn standplaats. De coniferen kunnen zowel in de zon als schaduw geplant worden. Ze zijn alleen gevoelig voor langdurige droogte, dus in die periodes lusten ze graag wat extra water. Ook een fietser die per ongeluk in de haag belandt, is geen probleem, want de Thuja haag kan wel tegen een stootje.

Thuja haag kopen bij Garmundo: hoge kwaliteit voor eerlijke prijzen

Voor een Thuja haag van hoge kwaliteit voor een goede en eerlijke prijs ben je bij Garmundo aan het juiste adres. Ook vind je op onze website verschillende tips, zoals bijvoorbeeld in onze planthandleidingen, en we geven bij elk type haagplant aan wat de voor- en nadelen zijn. Surf dus vooral een beetje rond. En als je vragen hebt, neem je gewoon contact op met onze klantenservice! We helpen je graag bij het uitzoeken en planten van jouw nieuwe haag. En het genieten, dat mag je zonder onze hulp doen!