Vuurdoorn

Vuurdoorn

De vuurdoorn (Latijn: Pyracantha) is een heester waar prachtige bloemen en kleurrijke besjes aan groeien. De Pyracantha is een plant die behoort tot de rozenfamilie (Rosaceae). Bij Garmundo vind je soorten die geschikt zijn als klimplant, maar ook als op zichzelf staande haagplant.

Lees verder..
per pagina

Vuurdoorn, vuurdoornhaag (Pyracantha)

De vuurdoorn (Latijn: Pyracantha) is een heester waar prachtige bloemen en kleurrijke besjes aan groeien. De Pyracantha is een plant die behoort tot de rozenfamilie (Rosaceae). Bij Garmundo vind je soorten die geschikt zijn als klimplant, maar ook als op zichzelf staande haagplant. Een vuurdoornhaag kan zo’n 1,5 m. hoog worden en als klimplant (met raamwerk) ongeveer 4 m.

Staat er nog geen afscheiding tussen jouw tuin en die van de buren of is jouw tuin gewoon nog erg kaal? En zoek je een haagplant of klimplant met een unieke uitstraling om die tuin van meer kleur en leven te voorzien? Tijd om een vuurdoorn te kopen! De prachtige bloemen en vele bessen vormen een schitterende aanblik en trekken bovendien allerlei vogels en insecten aan. Daarnaast is een vuurdoornhaag bladhoudend en blijft dus het hele jaar door groen en vol. En als bonus zorgen de doornen aan de takken ervoor dat ongewenste gasten niet in jouw tuin kunnen komen.

Vuurdoorn kopen: soorten met verschillende kleuren bessen

Een vuurdoornhaag bloeit met witte bloemen en in het najaar volgen de vele bessen. Vliegt er in het najaar een vogel tegen het raam? Dan kan het best zijn dat deze de overrijpe bessen van de vuurdoornhaag heeft gegeten. De overrijpe bessen gaan namelijk gisten en bevatten dan alcohol. De besjes zijn overigens niet giftig voor mensen, maar ook niet erg lekker en kunnen voor maagklachten zorgen. Bij Garmundo kun je vuurdoorn soorten kopen met verschillende kleuren bessen: de rode vuurdoorn (Pyracantha Red Column), de gele vuurdoorn (Pyracantha Soleil d’Or), de goudoranje vuurdoorn (Pyracantha Golden Charmer) en de oranje vuurdoorn (Pyracantha Orange Glow).

Vuurdoornhaag planten en snoeien

De vuurdoorn is een sterke plant die weinig eisen stelt aan zijn standplaats. Een plekje in de zon of halfschaduw is goed en de soort groeit prima in een vochtige tot droge bodem. Verder is een vuurdoornhaag zeer goed winterhard, verdraagt luchtvervuiling en zeewind prima en kan uitstekend tegen een stootje. Door de langzame groei is snoeien van de vuurdoornhaag slechts eens per jaar nodig. Draag daarbij wel beschermende handschoenen, zodat je geen schrammen oploopt door de doornen. Ga je zelf die nieuwe vuurdoornhaag planten? Goed idee! Volg de aanwijzingen in onze planthandleidingen als je wilt weten hoe je jouw nieuwe haag een goede start geeft!

Vuurdoorn kopen

Vuurdoorn kopen? Daarvoor hoef je helemaal niet allerlei tuincentra af te lopen en een aanhanger te huren om die nieuwe vuurdoornhaag thuis te krijgen. Je shopt eenvoudig en voordelig online bij Garmundo. Dankzij foto’s en uitgebreide beschrijvingen kies je precies de haagplanten uit die voldoen aan jouw wensen. Zeker als je daarbij ook gebruikt maakt van de handige tips die we voor je hebben opgeschreven, bijvoorbeeld over de juiste plantgrootte kiezen voor haagplanten of de juiste hoeveelheid haagplanten kiezen. Heb je een keuze gemaakt, dan bezorgen we de planten gewoon bij jou aan de voordeur, lekker makkelijk. Heb je nog vragen over het kopen van de vuurdoorn of andere haagplanten, dan mag je natuurlijk altijd contact op nemen met onze klantenservice!