Bladverliezende haag

Bladverliezende haag

Bladverliezende haagplanten zijn planten voor buiten die gedurende het seizoen hun blad verliezen. Bij sommige soorten gebeurt dit in de herfst, zoals bij het krentenboompje, en bij andere soorten in de lente, zoals bij de beuk. Bij deze laatste soorten blijft het verkleurde en verdorde blad tijdens de koudere maanden aan de struiken hangen. Zo’n haag is hierdoor het hele jaar door deels zichtdicht.

Lees verder..

Bladverliezende haag

Bladverliezende haagplanten zijn planten voor buiten die gedurende het seizoen hun blad verliezen. Bij sommige soorten gebeurt dit in de herfst, zoals bij het krentenboompje, en bij andere soorten in de lente, zoals bij de beuk. Bij deze laatste soorten blijft het verkleurde en verdorde blad tijdens de koudere maanden aan de struiken hangen. Zo’n haag is hierdoor het hele jaar door deels zichtdicht.

Planten voor buiten met elk seizoen een andere uitstraling

Het hele jaar een groene tuin is natuurlijk erg mooi, maar ook wel wat saai. Wat denk je van frisse nieuwe bladeren en bloemknoppen in het voorjaar, gevolgd door een geurende bloemenzee tot in de zomer, bessen in het najaar waar allerlei vogels op afkomen en mooi gevormde kale takken in de winter? Dat klinkt goed, toch? Anders dan groenblijvende heesters, veranderen bladverliezende haagplanten ieder seizoen van uiterlijk en geven zo het hele jaar door sfeer aan elke buitenruimte. Elke bladverliezende haagplant heeft unieke eigenschappen die we hebben toegelicht bij de beschrijving van de verschillende soorten.

Bladverliezende haagplanten kopen: privacy in de zomer & vrij zicht in de winter

Nog een goede reden om bladverliezende haagplanten te kopen: bladverliezende planten die wat hoger groeien zorgen in de zomer voor privacy. De meeste bladverliezende hagen krijgen namelijk al snel in het voorjaar nieuw blad. Tegen de tijd dat het warm genoeg is om lekker buiten te zitten staat er dus al een mooie, volle haag. En in de winter, wanneer het tijd is om weer met een dekentje op de bank te kruipen, dan vallen de bladeren af. De kale takken zorgen ervoor dat je mooi vrij zicht hebt. Kortom, bladverliezende haagplanten bieden privacy wanneer het nodig is en vrij zicht wanneer het kan.

Bladverliezende haagplanten kopen bij Garmundo!

Ga je bladverliezende haagplanten kopen? Neem dan vooral een kijkje in het ruime aanbod van Garmundo. We verkopen verschillende soorten bladverliezende planten voor buiten waarmee je prachtige hagen kunt maken. En natuurlijk zijn alle soorten ook geschikt om solitair of in een groep aan te planten. De klimhortensia is een prachtige klimplant en soorten als de hazelaar, de veldesdoorn en de boswilg zijn erg geschikt voor houtwallen en landschappelijke bomenhagen. Houd je van veel bloemen en vlinders? Kies dan voor bijvoorbeeld de vlinderstruik of vuurdoorn. En als je juist dol bent op het gekwetter van vogels in jouw tuin, plant dan een meidoornhaag of een haag van zoete kers. Kortom, er is genoeg om uit te kiezen. Wil je graag advies bij het kopen van bladverliezende planten voor buiten? Neem dan gerust contact met ons op of maak gebruik van onze handige haaghulp.