Weigelia

Weigelia

De weigelia of Weigela is een prachtige heester met gekleurde bloemen, die van nature voorkomt in Azië. Tegenwoordig is de soort in menig tuin en park in Europa te vinden, zowel in de vorm van een haag, in grote groepen als solitair. Door de open en brede groeiwijze vooral geschikt voor grote tuinen en parken.

Lees verder..
per pagina

Weigelia

De weigelia of Weigela is een prachtige heester met gekleurde bloemen, die van nature voorkomt in Azië. Tegenwoordig is de soort in menig tuin en park in Europa te vinden, zowel in de vorm van een haag, in grote groepen als solitair. Door de open en brede groeiwijze vooral geschikt voor grote tuinen en parken. De weigelia is familie van de kamperfoelie. De kamperfoelie is vooral geschikt voor hagen lager dan 1 m. en als je op zoek bent naar een wat hogere haag, dan kun je beter een weigelia kopen. De weigelia vormt een schitterende aanblik en trekt bovendien allerlei vlinders en insecten aan. Kortom, een weigelia haag zorgt voor kleur en leven in jouw tuin!

Weigelia kopen? De kenmerken op een rijtje

Ben je op zoek naar een mooie haag voor in jouw tuin, in een park of elders? Misschien als erfafscheiding, om een terras meer uitstraling te geven of gewoon om sfeer te brengen in de omgeving? En dan wil je het liefst een haag die prachtig bloeit in de zomer en die eenvoudig te onderhouden is? Bingo, we stellen je graag voor aan de Weigela! Weigelia soorten zijn gemakkelijke planten: ze groeien op bijna iedere grondsoort, zijn winterhard en voelen zich prima in zowel de zon als halfschaduw. De soort is bladverliezend en kent een lange bloeiperiode van april tot juli, soms zelfs tot augustus. Snoeien hoeft slechts eens per jaar na de bloei. Let daarbij op dat de Weigela bloeit op de oude takken, dus snoei die niet allemaal weg. Bij Garmundo verkopen we verschillende Weigela soorten, zoals de rode Weigela Bristol Ruby en de roze Weigela Rosea.

Weigelia kopen bij Garmundo: eenvoudig en voordelig

Weigelia kopen, dat doe je natuurlijk bij Garmundo, de specialist in de mooiste haagplanten. Naast de Weigela vind je in ons assortiment allerlei ander schitterende haagplanten, zoals de buxus, de liguster, de taxus en nog veel meer. Of wat denk je van een mooie gemengde haag met verschillende soorten haagplanten of een handige kant-en-klaar haag? Vragen? Neem gerust contact op! We wensen je veel plezier met jouw nieuwe Weigela haag!