Zomerbloeiers

Zomerbollen

Zomerbollen zijn bloembollen die bloeien in de zomer. Het zijn kleine cadeautjes die extra kleur geven in jouw tuin, op het moment dat je er het meeste van geniet: Midden in de zomer. Sommige soorten bloeien zelfs door tot aan de eerste vorst!

Lees verder..

Zomerbollen

Zomerbollen zijn bloembollen die bloeien in de zomer. Het zijn kleine cadeautjes die extra kleur geven in jouw tuin, op het moment dat je er het meeste van geniet: Midden in de zomer. Sommige soorten bloeien zelfs door tot aan de eerste vorst! Zomerbollen kunnen geplant worden in na de laatste nachtvorst in april en mei, en zijn beschikbaar vanaf februari. Voorbeelden van zomerbollen zijn: Dahlia’s, Crocosmia’s en gladiolen.

Zomerbollen combineren

Zomerbollen zijn uitstekend te combineren met andere planten, denk eens aan mooie combinaties met bodembedekkers of onze vaste planten borders. Je kunt de bollen combineren door te kijken naar kleur en bloeitijd. Wil je een knallend geheel? Kies dan voor bijvoorbeeld een rode of gele Dahlia tussen een border met contrasterende felle kleuren. Wil je een iets rustiger beeld maar wel genieten van veel bloemen? Ga dan voor bollen die niet veel afwijken in bloeikleur van de andere planten in de border. Natuurlijk is het ook perfect mogelijk om bloembollen te combineren met andere bloembollen, bijvoorbeeld meerdere kleuren of bloemvormen Dahlia’s bij elkaar of een voorjaarsbol combineren met zomerbollen. Let er in het laatste geval op dat voorjaarsbollen en zomerbollen niet tegelijkertijd verkrijgbaar zijn. Weet je niet goed hoe je het beste bloembollen kunt combineren? Kijk dan eens naar onze bloembolpakketten.

Zomerbollen in potten

Wist je dat je niet alleen voorjaarsbollen maar ook zomerbollen prima kunt gebruiken in bloempotten? Op die manier haal je de kleurenpracht nog dichter naar je huis toe! Wanneer je voorjaarsbloeiers in een bloempot wil zetten, zorg dan voor een grote pot met goede potgrond, vermengd met wat zand. Op die manier krijgt de plant voeding om zich van zijn beste kant te laten zien. Vind je het vervelend om te wachten tot de bollen uitkomen? Plant dan ook wat bodembedekkers of eenjarige perkplanten in de bloempot, zodat je meteen van kleur kunt genieten. De bloembollen groeien hier later gewoon doorheen.

Zomerbollen voor beginners

Ben je een beginner in de tuin en weet je niet hoe je met bloembollen moet beginnen? Maak je dan geen zorgen! Omdat zomerbollen hun eigen voedselreserve bij zich dragen is de verzorging erg gemakkelijk. Een klein beetje extra bemesten kan voor een nog rijkere bloei zorgen, maar is niet noodzakelijk. Het planten van bloembollen is ook erg handig, lees hiervoor onze planthandleiding voor bloembollen.