Schijnhulst

Schijnhulst

Schijnhulst soorten (in het Latijn Osmanthus) zijn groenblijvende tuinplanten die uitstekend geschikt zijn voor het maken van lage tot middelhoge hagen. De schijnhulst dankt zijn naam aan het feit dat de soort sterk lijkt op de gewone hulst (Ilex).

Lees verder..
per pagina

Schijnhulst (Osmanthus)

Schijnhulst soorten (in het Latijn Osmanthus) zijn groenblijvende tuinplanten die uitstekend geschikt zijn voor het maken van lage tot middelhoge hagen. De schijnhulst dankt zijn naam aan het feit dat de soort sterk lijkt op de gewone hulst (Ilex). Beide planten hebben stekelige bladeren. Bij de schijnhulst groeien de bladeren recht tegenover elkaar op de steel en bij de hulst verspringen de bladeren. En de rode bessen die kenmerkend zijn voor de hulst, die groeien niet aan de schijnhulst. Aan de Osmanthus bloeien dan weer leuke witte bloemen die heerlijk ruiken.

Groenblijvende tuinplanten met geurende bloemen

Wil je een prachtige haag planten rondom jouw voortuin of terras? Een compacte en groenblijvende haag met geurende bloemen waar je nog prima overheen kunt kijken en die ongewenste gasten uit jouw tuin houdt? Dan is de Osmanthus een uitstekende keuze. Deze groenblijvende tuinplanten zijn erg geschikt voor het maken hagen met een maximale hoogte van 1,5 m. De stekelige bladeren zorgen er wel voor dat niemand zomaar door de schijnhulst haag kruipt. Door de relatief langzame groei van deze groenblijvende tuinplanten is eens per jaar snoeien voldoende. Erg mooi zijn de witte bloemen die heerlijk geuren en allerlei vlinders en insecten aantrekken. Fijn wat leven in jouw tuin! In ons aanbod vind je de Osmanthus burkwoodii die bloeit in het voorjaar en de Osmanthus heterophyllus die bloeit in de zomer en het najaar. De Osmanthus stelt weinig eisen aan zijn standplaats, maar is wel gevoelig voor strenge vorst en stevige wind.

Schijnhulst kopen bij Garmundo

Schijnhulst kopen bij Garmundo? Een goede keuze! We verkopen allerlei mooie groenblijvende tuinplanten van uitstekende kwaliteit en voor eerlijke prijzen. Naast de Osmanthus kun je bij ons ook terecht voor bijvoorbeeld een mooie laurierhaag, taxushaag of coniferen haag. Kijk rustig eens rond op onze website. Heb je vragen? Neem dan vooral op met onze klantenservice, want we helpen je graag met het uitzoeken van een haag die voldoet aan al jouw wensen!