Groenblijvende haag

Groenblijvende haag

Op zoek naar een haagplant die elk seizoen van het jaar mooi vol en groen is? Maak dan een keuze uit onze groenblijvende haagplanten, waarvan de bladeren nooit afvallen. Ook in de herfst en winter blijft het blad gewoon groen, vandaar dat we deze haagplanten ook wel wintergroene heesters noemen.

Lees verder..

Groenblijvende haag

Op zoek naar een haagplant die elk seizoen van het jaar mooi vol en groen is? Maak dan een keuze uit onze groenblijvende haagplanten, waarvan de bladeren nooit afvallen. Ook in de herfst en winter blijft het blad gewoon groen, vandaar dat we deze haagplanten ook wel wintergroene heesters noemen.

Nuttige links: 

Waarom kiezen voor een groenblijvende haag?

Stel, je hebt een grote groene haag die zorgt voor heerlijk veel privacy. Dan is het natuurlijk niet zo fijn als in de herfst en de winter alle bladeren zijn verdwenen en buren of voorbijgangers zo bij jou naar binnen kijken, toch? Ook is een park, speeltuin of parkeerplaats ineens wel heel kaal als alle haagplanten hun blad hebben laten vallen. Kies je voor een groenblijvende haag, dan is dit allemaal niet aan de orde. Of het nu warm of koud is, zomer of winter, bladhoudende heesters hebben altijd een mooie volle bos groene bladeren. Groenblijvende haagplanten zorgen dus het hele jaar door voor een prachtige groene omgeving en privacy. Zijn jouw buren vast ook blij mee!

Verschillende soorten groenblijvende haagplanten

Een bekende inheemse groenblijvende heester is de taxus die zowel aangeplant wordt, maar ook van nature in Nederland voorkomt. Erg mooi voor een zichtdichte en groenblijvende haag. Wil je echt creatief uit de hoek komen dan is een buxushaag uitermate geschikt. Deze bladhoudende heesters kun je in allerlei leuke vormen snoeien. Leuk toch, een groene giraffe in de voortuin of allemaal groene bollen aan weerszijden van de oprit? Of ga je misschien voor een prachtige laurierhaag of toch voor een klimop? Geen zin om te wachten tot de haag volgroeid is? Ga dan voor een van onze groenblijvende kant-en-klaar-hagen, waarmee je in een handomdraai een groene omgeving creëert! Of kies voor een gemengde haag met een informeel en uniek karakter, bijvoorbeeld een gemengde lage wintergroene haag of een gemengde hoge wintergroene haag.

Een semi-groenblijvende of groenblijvende haag?

In ons aanbod vind je verschillende bladhoudende heesters die ideaal zijn voor het maken van een groenblijvende haag. Dit zijn soorten als de Rhododendron. Daarnaast heb je ook nog de zogenaamde semi-groenblijvende haagplanten, zoals bijvoorbeeld de Liguster. Dit type haagplanten verliest alleen zijn bladeren bij een strenge of onstuimige winter. Zowel de groenblijvende als semi-groenblijvende hagen vind je onder ‘haagplanten groenblijvend’. We geven bij de beschrijving altijd aan of het gaat om een semi-groenblijvende of volledig groenblijvende haag. Wel zo duidelijk.

Haagplanten groenblijvend: Snel en voordelig online bij Garmundo.nl

Bij Garmundo.nl kun je verschillende groenblijvende haagplanten online kopen. Sommige bladhoudende heesters zijn het hele jaar door te bestellen, andere soorten alleen rond de periode dat de groenblijvende haag geplant moet worden. We kopen in bij professionele en ervaren kwekers, zodat jij altijd gegarandeerd bent van een haagplant van uitstekende kwaliteit. Voor elk type haagplant hebben we beschreven wat de voor- en nadelen zijn en hoe je ze bijvoorbeeld moet snoeien en verzorgen. Er zijn ontzettend veel mooie groenblijvende haagplanten om uit te kiezen, dus we snappen heel goed dat je er misschien toch niet helemaal uitkomt. Neem in dat geval gerust contact met ons op.