Groendak systemen

Complete sedum dak systemen

Onze sedumdak systemen worden compleet geleverd. Dat wil zeggen dat je in één levering de drainagematten, het substraat en de sedummatten ontvangt. Op deze manier maak je in één keer jouw groene dak af.

Lees verder..
per pagina

Sedumdak systemen kopen bij Garmundo

Onze sedumdak systemen worden compleet geleverd. Dat wil zeggen dat je in één levering de drainagematten, het substraat en de sedummatten ontvangt. Op deze manier maak je in één keer jouw groene dak af.

Het grote voordeel van een compleet sedumdak systeem is dat je het eenvoudig zelf kunt aanleggen. Het is de beste optie om snel, een gunstig geprijsd groen dak te krijgen, dat vanaf het begin direct volgroeid is.

Het sedumdak systeem is leverbaar als standaard pakket (verzadigd maximaal 80-90 kg per vierkante meter) en als lichtgewicht versie (maximaal tot 55 kg per vierkante meter). Bij de lichtgewicht versie wordt het substraat vervangen door een lichtgewicht minerale wol, waarin de sedummatten zich direct kunnen wortelen.

Snel resultaat!

De plantenmatten van onze complete sedumdak systemen zijn bij levering al volgroeid, zodat je meteen kunt genieten van jouw nieuwe groene dak. Het aanleggen is erg simpel: eerst rol je de drainagemat uit en knipt deze op maat. Vervolgens verspreid je het meegeleverde substraat gelijkmatig over de drainagelaag. Deze laag wordt ca. 5 cm. dik. Tot slot plaats je de sedummatten over het substraat. That’s it! Denk er wel aan om de rand van het dak te bedekken met grind. Een rand van ca. 15-20 cm. is normaal gesproken voldoende. Op deze manier blijft een goede waterafvoer altijd gegarandeerd.

Na aanleg is het natuurlijk wel belangrijk om het dak regelmatig even vochtig te houden, totdat de matten goed geworteld zijn. Nadat de sedummatten in het substraat geworteld zijn is water geven alleen nog nodig bij erg warme, langer droge omstandigheden.

Standaard of lichtgewicht?

Is jouw dakconstructie stevig genoeg? Ga dan voor ons standaard sedumdak systeem. Met maximaal 80-90 kg per vierkante meter in verzadigde toestand is dit systeem geschikt voor de meeste platte daken. We bevelen aan om het standaard sedumdak systeem 1 keer per jaar extra voeding te geven om het mooi te houden.

Is je dakconstructie minder stevig? Ga dan voor ons lichtgewicht sedumdak systeem, waarbij het normale substraat vervangen wordt door een laag minerale wol. Het lichtgewicht systeem heeft een maximaal gewicht van 45-55 kg per vierkante meter, en heeft ca. 2-3 keer per jaar extra voeding nodig om in topconditie te blijven. Bij twijfel bevelen we aan om altijd een bouwkundige naar de situatie te laten kijken.