Taxus plantafstand

De Taxus is een erg populaire plant: Of het nu gaat om een boom, een enkele struik, een haag, een bal, kegel of een balk: de compact groeiende inheemse plant kan op veel manieren worden gebruikt. Als hoge privacy haag, langlevende boom of decoratief, dankzij vorm snoei zijn de Taxusbomen populairder dan ooit. De Taxus is een groenblijvende conifeer, die is makkelijk te verzorgen en niet veel eisend. Heb je een Taxus gekocht? Dan kun je deze zelf gemakkelijk aanplanten. De Taxus heeft geen eisen betreffende de bodem, zolang er maar geen wateroverlast is. Hier vind je alles wat je moet weten om een Taxus te planten. De Plantafstand, de beste periode om te planten, en het planten in stappen uitgelegd.

Eibe Pflanzabstand

Plantafstand Taxus

Wil je een Taxushaag planten? Dan is het belangrijk om de plantafstand te weten, want dan pas weet je hoeveel Taxusplanten je moet kopen. De plant afstand is per maat verschillend. Er zit ook een verschil in het type dat je koopt, met kluit, blote wortel of in pot. Over het algemeen wordt de plantafstand van de Taxus geschat op vijf stuks per strekkende meter. Dit is wel de afstand voor de kleinere maten. Voor de planten vanaf de maat 80-100cm geldt een andere afstand namelijk drie per strekkende meter. De plantafstand van de Taxus die je wilt kopen kun je vinden op de productpagina’s. Vergeet niet om een plantafstand te houden tot het pand er naast of andere constructies. Voor heggen die een hoogste van één meter moeten bereiken, kunt je het beste voor en achter de heg 40-60 cm vrijhouden. Voor alle grotere meten kun je het beste 90 cm aanhouden.

Taxus aanplanten

Als je besloten hebt om een Taxus haag te nemen en het gewenste aantal struiken heb besteld, dan je als volt te werk:
• Graaf een sleuf voor de kluit en containerplanten. Of gaten voor de planten met blote wortels. Zorg ervoor dat de gaten minimaal twee keer zo groot als de kluit of de verspreide wortels zijn.
• Dompel de kluit in het water.
• Verrijk de uitgegraven grond met compost of potgrond.
• Bij een ondoordringbare bodem is het raadzaam om een drainagelaag van grond of zand aan te brengen.
• Plant de Taxusplanten niet te diep in de grond.
• Voeg de verrijkte grond doe en stamp deze met de voet aan.
• Geef de jonge Taxusplanten goed water en voeg hoornkrullen of andere meststoffen met een langzame afgifte toe aan de wortels.
• Een laagje schorsmulch kan de planten vochtig houden en beschermen tegen de vorst.

Het beste moment om de Taxus te planten is in de herfst, en voor de eerste nachtvorst. Wanneer je de Taxus eenmaal geplant hebt, moet je er goed verzorgen, ook in de winter heeft Taxus water nodig. Hoewel de Taxus langzaam groeit, moeten ze minstens één keer per jaar worden gesnoeid, de beste tijd is eind juni. Hoe vaker je een jonge Taxus snoeit hoe compacter deze groeit.

Taxus kopen bij Garmundo

Bij Garmundo kun je verschillende soorten Taxus bestellen.