Kornoelje

Kornoelje

De kornoelje (Cornus) is een prachtige, kleurrijke sierheester. Cornus soorten zijn uitstekend geschikt voor het maken van informele hagen en kunnen ook prima solitair of in groepen geplant worden. De brede groeiwijze maakt Cornus soorten zeer geschikt voor wat grotere tuinen en parken.

Lees verder..
per pagina

Kornoelje (Cornus)

De kornoelje (Cornus) is een prachtige, kleurrijke sierheester. Cornus soorten zijn uitstekend geschikt voor het maken van informele hagen en kunnen ook prima solitair of in groepen geplant worden. De brede groeiwijze maakt Cornus soorten zeer geschikt voor wat grotere tuinen en parken. De Latijnse naam Cornus betekent vrij vertaald hoorn en verwijst naar de mooie geweivorm van de kale kornoelje haag. De kornoelje is zeer goed winterhard en stelt weinig eisen aan zijn standplaats. Let op dat bij gebruik als haag, de wortels kunnen gaan woekeren. Dit is eenvoudig te voorkomen door uitlopers tijdig onder de grond af te knippen of weg te steken.

Een kleurrijke wintertuin dankzij de kornoelje

Veel bloeiende heesters verliezen hun blad na de herfst en zijn in de winter kaal. Best een beetje saai al die kale takken in jouw tuin, nietwaar? Het zou toch mooi zijn, als de tuin tijdens de koudere maanden van het jaar ook nog sfeervol en kleurrijk is? Mee eens? Kies dan voor een kornoelje haag! De Cornus heeft prachtige gekleurde takken, die goed zichtbaar zijn als de struiken na de zomer hun blad verliezen. De enige soort zonder gekleurde takken is de gele kornoelje, maar die kent dan weer een zeer vroege bloei. Al in februari verschijnen de eerste gele bloemen aan de takken!

Verschillende Cornus soorten

De sierwaarde van de Cornus soorten verschilt. Zo is er de vroegbloeiende gele kornoelje (Cornus mas) met gele bloemen en rode bessen, de bonte kornoelje (Cornus alba 'Elegantissima') met bontgekleurd blad en rode twijgen, de witte kornoelje Sibirica met witte bloemen en rode takken en de witte kornoelje Kesselringii met witte bloemen en roodzwarte takken. Of wat denk je van de Canadese kornoelje (Cornus stolonifera 'Flaviramea') met fraaie gele takken? Kleur genoeg als het gaat over de Cornus! Welke soort past het beste in jouw tuin? En als je ze nou allemaal mooi vindt, kies dan voor de gemixte kornoelje haag met vier verschillende Cornus soorten!

Kornoelje kopen bij Garmundo

Voor allerlei mooie kornoelje haagplanten ben je bij Garmundo aan het juiste webadres. Alle Cornus soorten die wij verkopen komen van professionele en ervaren kwekers en zijn van uitstekende kwaliteit. Meer weten over de weg die haagplanten afleggen van de kweker tot in jouw tuin? Je leest het onder logistiek. Kijk vooral ook eens rond in onze groene online wereld, want we hebben allerlei handige tips voor je opgeschreven over het kiezen, planten en verzorgen van een nieuwe haag. En neem gerust contact op als je nog vragen hebt!