Aronskelk

Aronskelk kopen

De aronskelk heeft als Latijnse naam Zantedeschia. Vroeger had deze plant onterecht de naam Richardia of Calla. De Calla bestaat nog wel, en is ook familie van de aronskelk. Lees verder..

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Aronskelk kopen

De aronskelk heeft als Latijnse naam Zantedeschia. Vroeger had deze plant onterecht de naam Richardia of Calla. De Calla bestaat nog wel, en is ook familie van de aronskelk. De echte Calla heet Calla palustris (slangenwortel) en komt voor in moerassen en vijvers op hogere geografische breedte. Terug nu weer naar de aronskelk, die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt en daar groeit op hellingen met gras en klein struikgewas.

Aronskelk planten en verzorgen

De aronskelk houdt van wisselende omstandigheden die af en toe zeer nat zijn en daarna weer een tijdje erg droog. Voor een optimale ontwikkeling staat de aronskelk niet in de zon maar in de schaduw of halfschaduw. Dan krijgt de plant de meeste bloemen. In de volle zon wordt het warmer en dan zal de aronskelk in plaats van bloemen vooral meer blad maken. De mooie, opgaande bloem van de aronskelk is eigenlijk een schutblad (bractae) met in het midden de langgerekte stuifmeeldrager (spadix). Het schutblad is wit, geel, rood of roze. Dit is afhankelijk van de soort.
Zantedeschia knollen plant je het beste ca. 10 cm. onder de grond. Aangezien de zantedeschia geen vorst kan verdragen is het belangrijk om de knollen voor de eerste vorst te rooien en droog op te slaan, bijvoorbeeld in oude kranten of in een bak met droog turfstrooisel. Iedere ruimte is hiervoor geschikt, zolang de temperatuur maar boven het vriespunt blijft.

Aronskelk goedkoop bestellen

Aronskelk knollen bestel je gemakkelijk en snel bij Garmundo. Wil je de Aronskelk combineren met andere planten? Denk dan eens aan ons borderpakket schaduw border of aan het borderpakket voor natte borders.