Kant-en-klare klimop hagen

Kant-en-klare klimop haag

Wil je graag een mooie kant-en-klare klimop haag planten, bijvoorbeeld tussen jouw tuin en die van de buren? Dan is de kant-en-klare klimop haag met leischerm ideaal! Een klimop haag ziet er niet alleen prachtig uit, maar zorgt ook voor privacy en beschutting.

Lees verder..
per pagina

Kant-en-klare klimop haag

Wil je graag een mooie kant-en-klare klimop haag planten, bijvoorbeeld tussen jouw tuin en die van de buren? Dan is de kant-en-klare klimop haag met leischerm ideaal!  Een klimop haag ziet er niet alleen prachtig uit, maar zorgt ook voor privacy en beschutting. Nu kun je natuurlijk lekker goedkoop kiezen voor jonge en kleine haagplantjes, maar dan moet je wel jarenlang wachten totdat er een volle haag staat. En in de tussentijd kijken de buren en nieuwsgierige voorbijgangers zo de tuin in of gluren ze door de ramen naar binnen. Niet zo fijn!

Dit los je eenvoudig op door te kiezen voor een kant-en-klare klimop haag met leischerm die begroeid is aan een metalen raster, oftewel een hoge kant-en-klaar heg! Lees meer over de voordelen van kweken in pot onder haagplanten: blote wortels, met kluit of in pot?

Kant-en-klare klimop haag met leischerm: Meteen goed!

Een kant-en-klare klimop haag zorgt meteen voor privacy en beschutting. Al binnen een dag na aankomst van jouw bestelling staat er een volle, zichtdichte haag. Meteen goed dus! De grote kant-en-klare klimop hagen met leischerm worden gekweekt in speciaal ontwikkelde potten en kunnen hierdoor het hele jaar door geplant worden (behalve als het vriest). De klimop haag bieden wij aan in verschillende plantsoorten, zoals bijvoorbeeld de Yellow Ripple, Woerner, Goldchild of de Dentata Variegata. Potgekweekte haagelementen hebben een vaste hoogte per soort. Bij ieder haagelement staat daarom precies beschreven wat de eindhoogte is.

Hoge kant-en-klaar klimop hagen met leischerm groeien in een container van stevig staaldraad, waaromheen een verwijderbare kunststof wand zit. Deze kan vlak voor het planten uit de container getrokken worden. Het gewicht van een haagelement ligt tussen de 30 en 50 kg, afhankelijk van de weersomstandigheden. Deze planten worden veelal buiten gekweekt, en wanneer het nat weer is bevat het haagelement meer vocht en is dan zwaarder.

De lengte van de haagelementen kunnen eventueel met behulp van een betonschaar ingekort worden met eenheden van ca. 10 cm. Het is aan te raden om de klimophaag te plaatsen tussen hardhouten of ijzeren palen. Deze palen bevestig je in paalpunthouders die je tussen de haagelementen in de grond plaatst.

Meer over het planten van een kant-en-klaar heg lees je in de planthandleiding haag planten: kant-en-klaar hagen. Naast hoge kant-en-klaar hagen verkopen we ook lage kant-en-klaar hagen.

Kant-en-klare klimop haag: de voordelen

  • Weinig tot geen uitval en de haag groeit direct na aanplanten gewoon verder
  • Door het leischerm is de haag stabiel en loodrecht
  • Een kant-en-klaar klimop haag is meteen zichtdicht
  • Gedurende het gehele jaar te planten (behalve bij vorst)
  • Hoge kant-en-klaar heggen zijn uitstekend geschikt voor smalle hagen
  • Het is mogelijk verschillende elementen met elkaar te combineren
  • Je kunt (met twee mensen) een haag van 30 meter lengte in één dag planten