Hyacinten

De Latijnse naam voor hyacint is Hyacinthoides. Ze vallen vooral op door hun felle kleuren en heerlijke geur. Op Garmundo vind je altijd een Hyacint die bij jouw smaak past. Alle Hyacinten die we aanbieden zijn winterhard

Lees verder..
per pagina

Hyacinten bloembollen

De Latijnse naam voor hyacint is Hyacinthoides. Ze vallen vooral op door hun felle kleuren en heerlijke geur. Op Garmundo vind je altijd een Hyacint die bij jouw smaak past. Alle Hyacinten die we aanbieden zijn winterhard.

Hyacinthen planten en verzorgen

Hyacinten kun je het beste planten tussen september en december. De bloembollen kunnen zowel in de schaduw als in de zon geplant worden. Voor het planten kun je aanhouden dat de bloembollen ca. 2 keer zo diep geplant moeten worden als de bol hoog is. Voor wat betreft de breedte kun je aanhouden dat de bloembollen ca. 3 keer de breedte van de bloembol uit elkaar dienen te staan. Maar verder uit elkaar kan natuurlijk ook altijd, wanneer je liever een wat groter oppervlak beplant, en tevreden bent met wat minder bloemen.

Zorg ervoor dat de grond rondom de bollen goed los is. Geef de Hyacinten genoeg water, maar zorg er tegelijkertijd voor dat de grond niet voortdurend nat is, aangezien dit voor wortelrot kan zorgen. Wanneer de grond niet goed waterdoorlatend is, is het verstandig om wat humus of compost toe te voegen, zodat de grond wat beter draineert. Ook kan het helpen om onder de bollen wat fijn zand toe te voegen voor een beter afvoer van te veel water. Na het planten heeft de hyacint verder weinig verzorging nodig.

Hyacint goedkoop bestellen

Hyacinten bestel je net als andere bloembollen goedkoop op Garmundo. Wil je Hyacinten combineren met andere voorjaarsbloeiers? Denk dan eens aan narcissen of tulpen. Wist je dat je Hyacinten ook prima kunt combineren met onze borderpakketten? Kijk voor inspiratie eens bij ons borderpakket nazomer of ons borderpakket voor een zonnige border. En is een hyacint toch niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar onze andere voorjaarsbollen zoals krokussen en sieruien.