Coniferen goed verzorgen

Californische cypressen zijn zeer populaire coniferen. Ze hebben een bijzondere uitstraling en geven door hun unieke blad schubben de tuin iets speciaals. Ze zijn ook robuust en winterhard en wintergroen. Je kunt ze planten als een enkele boom of als cypressenhaag. De haag heeft alleen extra zorg nodig. Verwerkt in een haag moeten de Californische cypressen vaker worden gesnoeid. Jonge planten moeten ook goed tegen de winter worden beschermd. Lees hier alles over hoe jij een Californische cypres moet verzorgen.

Californische Cypres snoeien

Omdat de cypres snel groeit is het belangrijk dat deze regelmatig worden gesnoeid. Dit geldt vooral voor struiken die dicht op elkaar staan of als de planten verwerkt zijn als haag. De cipres mag zowel in zo als in de schaduw staan. Je mag het snoeien zeker niet overslaan; anders heb je op korte termijn een te brede of te hoge haag. Het snoeien is iets moeilijker als bij een Laurier of Taxus. Je kunt namelijk niet terug snoeien tot op het oude hout. Als je bij een Californische cypres te ver terug snoeit kun je blijvende schade aanrichten. Dit komt doordat de cypres zich zelf niet meer ontkiemt als je deze te ver terug snoeit. Hij blijft dan dus kaal. Het is verstandig om de cypres een aantal keer per jaar licht te snoeien. Je kunt een individuele cipres ook snoeien in een kegel vorm, hierdoor krijgen de onderste takken voldoende licht.

Scheinzypresse pflege

Blauwe Californische Cypres bemesten

Californische cypressen groeien snel daardoor hebben zij eigenlijk alleen voedingsstoffen nodig. Daarom is het raadzaam om ze regelmatig te bemesten. Het begint al bij de het planten: Zure grond moet worden gekalkt en je kunt het beste wat volwassen compost toevoegen. Vooral jonge cipressen mogen het eerste jaar regelmatig wat mest krijgen. Hiervoor zijn hoornsnippers, bladeren en compost geschikt. Dit mag je echter niet te diep in de aarde plaatsen anders kun je de wortels van de cypres beschadigen. Een mulch bedekking is ook zeer geschikt als meststof voor een Californische cypres en het voorkomt ook dat er onkruid groeit. Californische cypressen die al wat langer in de grond staan hoeven niet te worden bemest, alleen water geven als deze droog staan.

Californische Cypressen verzorgen: Tips & tricks

Bescherm jonge planten tegen de kou. Bemest de Californische cypres regelmatig, ze kunnen niet voor zichzelf zorgen. Over bemest de cipres niet: De blad schubben van de cypres worden dan bruin.

Californische Cypres kopen bij Garmundo

Bij Garmundo kun je verschillende soorten Coniferen kopen.