Klimop

Klimop haag 

Klimop (Latijnse naam: Hedera) is een plantengeslacht dat uit klimmende of kruipende planten bestaat. Hedera soorten groeien snel en zijn uitstekend geschikt voor het maken van een haag. Lees verder..

per pagina

Klimop haag 

Klimop (Latijnse naam: Hedera) is een plantengeslacht dat uit klimmende of kruipende planten bestaat. Hedera soorten groeien snel en zijn uitstekend geschikt voor het maken van een haag. Hiervoor is wel een raamwerk nodig, bijvoorbeeld een hek, schutting of muur. De Hedera is perfect voor het maken van een compacte en hoge haag die snel na aanplanten zichtdicht is. Bij Garmundo kun je terecht voor de grootbladige klimop en de kleinbladige klimop.

Snelgroeiende en groenblijvende klimplant voor klimop haag

Als je lekker buiten zit, is een beetje privacy wel fijn, toch? Staat er niets rondom jouw tuin of alleen een open hekwerk, dan kan iedereen zo de tuin in kijken of door de ramen naar binnen gluren. Nu kun je natuurlijk een schutting of muur neerzetten, maar dat is wel wat saai. Een groene haag van bijvoorbeeld hulst of coniferen kan ook, maar die neemt weer zoveel ruimte in beslag. Herkenbaar? Dan stellen we je graag voor aan de klimop. Een klimop of Hedera haag is perfect als terreinafscheiding: compact, snel zichtdicht en altijd groen. De Hedera groeit zo’n 50 tot 70 cm. per jaar tegen elk raamwerk, bijvoorbeeld een hek of een aantal palen met gaas ertussen. Ook van een muur of schutting kun je een klimop haag maken, maar bedenk wel dat als je de plant ooit wilt verwijderen, de wortelresten achterblijven. Nog geen raamwerk staan? Kies dan voor een van onze klimop kant-en-klaar hagen.

Hedera haag planten en snoeien

De klimop behoort tot de groenblijvende haagplanten en is winterhard. Een Hedera haag is erg makkelijk te planten en te onderhouden. De klimophaag planten kan in de zon of schaduw en in vrijwel elk soort bodem. Alleen te natte bodems verdraagt de plant niet. Doordat de klimop haag geen dikke stammen heeft, hoef je niet te zweten en puffen als het tijd is voor de jaarlijkse snoeibeurt. Gewoon even aan de slag met de heggenschaar of snoeischaar en klaar is de Hedera haag alweer. Dit doe je bij voorkeur twee- tot driemaal per jaar. Doe je dit niet, dan zal de plant snel breder worden en gaan woekeren. Wel leuk is dat er dan na de zomer bloemen en zwarte besjes tussen de groene bladeren verschijnen. De besjes van de klimop haag zijn wel giftig, dus niet opeten!

Meer artikelen over het verzorgen van de Hedera:

Hedera haag kopen: Voordelig, snel en van goede kwaliteit bij Garmundo

Een Hedera haag kopen doe je natuurlijk bij Garmundo. We rekenen eerlijke prijzen en daarvoor krijg je van ons haagplanten van hoge kwaliteit van professionele kwekers. Meer over de route die jouw bestelling aflegt vanaf onze kwekers tot in jouw tuin lees je onder logistiek. Kijk vooral ook eens rond op onze site, waar je verschillende tips vindt over het planten en verzorgen van haagplanten. Kom je er niet uit of wil je meer weten? Neem gerust contact op met onze klantenservice!