Californische Cypres als haag gebruiken

Californische Cypres is een populaire haagplant: Ze zijn groenblijvend, water bestendig, worden hoog, groeien dicht en ruiken heerlijk. Ze hebben ook weinig onderhoud nodig. Het is de perfecte plant voor een hoge haag, de haag dient dan bijvoorbeeld als afscheiding. De Californische Cypres hebben echter wel wat onderhoud nodig. Ze worden van binnen snel houtachtig en moeten regelmatig worden gesnoeid. Een zonnige locatie is ook aan te bevelen dit vind de Cypres enorm fijn.

Scheinzypresse als Hecke nutzen

Verzorgen van een Californische Cypressen haag

De belangrijkste onderhoudsmaatregel voor een Cypres is het regelmatig snoeien. Als dit wordt verwaarloost, kan het voorkomen dat de planten van onder kaal worden en daardoor hun functie als privacy scherm verliezen. Het beste is om de Californische Cypres twee keer per jaar te snoeien, in de herfst en in de lente. Als alternatief kun je een keer per jaar rond 21 juni snoeien. Het is ook raadzaam om de Cypres te bemesten. Om dit te doen kun je een laag mulch op de wortels aanbrengen. Hierdoor komen niet alleen langzame voedingsstoffen vrij, maar het voorkomt ook dat er onkruid bij de boom groeit. Je moet natuurlijk een Californische Cypres ook voorzien van water. Vooral in lange droge periodes en net na het planten.

Californische Cypres haag inde tuin

De Californische Cypres is een populaire haagplant met een unieke uitstraling. Als een soort Cypres voor jou te saai is kun je natuurlijk verschillende soorten er tussen planten. Hiervoor zijn vooral de Thuja of de gele Californische Cypres geschikt. Je moet wel voorzichtig zijn met kleine kinderen en huisdieren want de Cypressen zijn giftig.

Californische Cypres kopen bij Garmundo

Bij Garmundo kun je verschillende soorten Cypres bestellen.