Glansmispel haag Red Robin

Glansmispel

De Photinia x fraseri is een groenblijvende haagplant die door haar schitterende uitstraling een geliefde haagplant is bij menig groenliefhebber. De haagplant is een kruising tussen verschillende Photinia fraseri soorten die van nature voorkomen in Aziatische gebergten.

Lees verder..
per pagina

Glansmispel

De Photinia x fraseri is een groenblijvende haagplant die door haar schitterende uitstraling een geliefde haagplant is bij menig groenliefhebber. De haagplant is een kruising tussen verschillende Photinia fraseri soorten die van nature voorkomen in Aziatische gebergten. De glansmispel 'Red Robin' is echter steeds vaker in Europese tuinen te vinden en wij denken dat de prachtige kleuren een belangrijke rol spelen in de toenemende populariteit van de haagplan. De Glansmispel 'Red Robin' biedt namelijk een variatie in kleuren waarbij de scheuten in het voorjaar een vuurrode kleur hebben en langzaamaan veranderen naar donkergroen in de zomer en bruinrood in de winter. Rond juni krijgt de rode glansmispel witte bloemen waar in het najaar blauwzarte besjes op verschijnen die verschillende vogels aantrekken. Zo zorgt de Photinia niet alleen voor meer kleur, maar ook voor meer leven in jouw tuin!

Groei

De glansmispel kan een hoogte bereiken van maximaal 3 tot 4 meter en groeit ongeveer 30 á 40 cm per jaar. Als haagplant is de Photinia geschikt voor hagen tot 2,5 meter hoogte. Wil je een hogere haag dan zou je kunnen kiezen voor een snelgroeiende coniferen haag of laurierhaag. De Photinia fraseri snoei je eens of tweemaal per jaar om een mooie, strakke, zichtdichte haag te krijgen. Doe dit in ieder geval in het najaar. Snoeien mag rigoureus als het nodig is. De Photinia heeft na aanplanten in ieder geval liefde en aandacht nodig, anders loop je het risico dat de wintergroene haagplant niet aanslaat. De soort is gevoelig voor vorst en harde wind en het is dan ook verstandig, zeker jonge planten, te beschermen als het buiten vriest of stevig waait. Qua standplaats is een plek je in de zon of halfschaduw goed en een normale of vochtige bodem.

Glansmispel kopen

Meer weten over het planten van deze bijzondere glansmispel haag met rode bladeren? Je leest het in onze planthandleidingen. De Photinia is beschikbaar met kluit, maar ook in pot en als kant-en-klaar haag Photinia fraseri! Meer over de verschillen lees je onder haagplanten: blote wortels, met kluit of in pot?

Nuttige artikelen