Rhododendron

Rhododendron

De rhododendron is een zeer bekende en geliefde plant en vind je dan ook in menig tuin of andere buitenruimte. De prachtige bloemen zorgen ervoor dat deze groenblijvende heesters in het voorjaar een schitterende aanblik vormen. Er zijn heel veel verschillende soorten rhododendrons en bij Garmundo hebben we de mooiste voor jou geselecteerd!

Lees verder..
per pagina

Rhododendron

De rhododendron is een zeer bekende en geliefde plant en vind je dan ook in menig tuin of andere buitenruimte. De prachtige bloemen zorgen ervoor dat deze groenblijvende heesters in het voorjaar een schitterende aanblik vormen. Er zijn heel veel verschillende soorten rhododendrons en bij Garmundo hebben we de mooiste voor jou geselecteerd! Alle soorten in ons aanbod zijn winterhard, groenblijvend en kennen een bloeiperiode in het voorjaar.

Rhododendron haag: makkelijk en onderhoudsarm

Stel, je wilt graag een mooie groene haag die niet al te hoog wordt. Liefst met bloemen, want dat ziet er zo vrolijk uit in het voorjaar. Je hebt alleen helemaal geen zin om jezelf een aantal keer per jaar in het zweet te werken als het tijd is om te snoeien. En bladeren opharken na de herfst? Je zit liever met een beker warme chocolademelk binnen. Dan hebben we een ideale haagplant voor jou in ons aanbod: de rhododendron!

De rhododendron is een zeer populaire plant die erg geschikt is als haagplant. Een rhododendron haag heeft namelijk een aantal hele fijne eigenschappen. De groei is zeer langzaam en deze heesters behoren tot de groenblijvende haagplanten en verliezen dus nooit hun blad. Hierdoor is snoeien niet nodig en kun je de hark gewoon in de schuur laten staan. Alleen als je de rhododendron haag in een bepaald formaat wilt houden, is hooguit eenmaal per jaar een beetje bijknippen wel handig. Eens in de zoveel jaar de groenblijvende heesters rigoureus terugsnoeien kan ook, zelfs tot op het kale hout. Door de brede groeiwijze zijn rhododendrons vooral geschikt voor het maken van brede hagen. Voor hoge, smalle hagen kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld een coniferen haag of de laurier Caucasica.

Deze groenblijvende heesters planten

Rhododendrons zijn groenblijvend heesters die houden van een zure, iets vochtige en humusrijke grond. Vandaar dat ze ook uitstekend groeien op bodems in bosgebieden. Is de grond waar je de rhododendron haag wilt planten niet zuur of humusrijk genoeg? Voeg dan wat extra tuinturf toe aan het plantgat. Een rhododendron haag groeit goed op zowel zonnige plaatsen als in de schaduw. Meer weten over het planten van deze groenblijvende heesters? Je leest het in onze planthandleidingen.

Rhododendron haag kopen? Natuurlijk bij Garmundo!

Garmundo verkoopt twee typen rhododendrons: de hybride en de yakushimanum. De yakushimanum soorten zijn groenblijvende heesters met een wat compactere groei en worden hooguit 1,20 meter hoog. Hybride soorten groeien wat meer omhoog en zijn dan ook geschikt voor een wat hogere rhododendron haag. Bij iedere soort staat vermeld wat de maximale eindhoogte is. Populaire soorten die je in ons aanbod vindt zijn bijvoorbeeld de rhododendron yakushimanum Polaris en de rhododendron hybride Marcel Menard. Meer informatie over de eigenschappen en uitstraling van de verschillende rhododendronsoorten lees je onder de productomschrijvingen. En natuurlijk mag je ook altijd contact opnemen als je hulp nodig hebt bij het uitkiezen van de juiste rhododendron haag!