Randprofielen

Randprofielen

Profielen worden gebruikt om de substraatlaag waarop de sedummatten liggen te scheiden van de grindstrook aan de zijkant van het dak. Door het substraat te scheiden van het grind wordt voorkomen dat het substraat na verloop van tijd uitspoelt in het grind. 

Lees verder..
per pagina

Randprofielen

Profielen worden gebruikt om de substraatlaag waarop de sedummatten liggen te scheiden van de grindstrook aan de zijkant van het dak. Door het substraat te scheiden van het grind wordt voorkomen dat het substraat na verloop van tijd uitspoelt in het grind. Uitspoeling kan ervoor zorgen dat het groene sedum dak zijn water niet goed kwijt kan en dus te nat wordt. Dit remt de groei van de sedum. In extreme gevallen kan het uitspoelende substraat ook de waterafvoer van het dak naar het riool verstoppen of blokkeren.

We hebben 2 soorten profielen, met ieder andere eigenschappen. Het dakrandprofiel type 2 80/100 is een profiel dat wordt gebruikt voor daken zonder dakopstand. Het kan ook worden gebruikt om het substraat en de vegetatie te scheiden van de grindstrook. Het profiel kan zowel op platte daken als op hellende daken worden gebruikt. Dakrandprofiel type 2 80/100 kan rechtstreeks op het dak geplaatst worden, los of met kit. Met de meegeleverde koppelstukken kunnen de profielen onderling verbonden worden. De koppelstukken vallen binnen het L-vormige profiel en zijn daardoor niet zichtbaar. Het materiaal van dit profiel is volledig geperforeerd aluminium.

Scheidingsprofiel type A 40/60 is alleen geschikt als scheiding tussen het substraat en de vegetatie aan de ene zijde en de grindstrook aan de andere zijde. Dit profiel heeft geen gaatjes aan de zijkant waardoor het alleen gebruikt kan worden over de drainage heen. Het kan dus niet rechtstreeks op het dak gelegd worden. Het materiaal van dit profiel is aluminium. Eventuele bochten zijn snel te maken met een ijzerzaag of slijptol.