Blote wortelproducten planten en verzorgen

Heb je blote wortel producten gekocht voor een nieuwe haag? Het is aan te raden om de jonge wortelgewassen aan te schaffen de wortelgewassen resulteren in grote, sterke en gezonde hagen. Ook al zien de blote wortelproducten er na het planten een beetje zielig uit. Als ze weer ontkiemen en doorgroeien resulteert dit vaak in een net zo mooi resultaat als bij kluit of containerplanten. Blote wortel producten zijn verkrijgbaar van oktober tot eind maart. Wortel producten hebben veel voordelen. Wortelgoederen zijn niet duur, gemakkelijk te vervoeren en zijn gemakkelijk te planten. Hier lees je hoe je gemakkelijk wortelproducten kunt planten.

Wortelgewassen planten

Een goede plant om als wortel product te kopen is de liguster. De liguster is stevig, onderhoudsvriendelijk en zeer geschikt als haag. Als je wortelgewassen wilt planten kun je dit eenvoudig zelf doen: Let wel op je kunt wortelgewassen alleen in de rustfase van de struik planten dus in de herfst of vroeg in het voorjaar. Wortelgoed moet ook direct worden geplant. Doop de wortels van de planten een uur voor het planten in water en laat ze even wat water opnemen. Markeer de locatie van heg en graaf plantgaten of een plantgracht uit. Deze moeten minstens 1,5 keer zo groot zijn als de verspreide wortels van de struiken. Meng vervolgens de uitgegraven grond met compost of potgrond. In de herfst mag je niet mee bemesten. Leg de aarde in het plant gat en stamp er goed op. Het is belangrijk om na het planten goed voor de heg te zorgen. Het verzorgen van wortelgewassen verschilt niet zo veel van het zorgen voor een andere heg. Je moet de struiken na het planten 20 tot 30% terugsnoeien. Het is ook essentieel om de nieuwe haag na het planten goed water te blijven geven.

Blote wortel struiken planten en verzorgen: Tips en tricks

Zet het product een uur voor het planten in water Koop een aantal planten extra. Mochten er planten niet aanslaan. Geef de nieuwe haag goed water, ook in de winter Plant de haag op een bewolkte dag voordat het vriest In de herfst niet meer bemesten met minerale meststoffen.