Plantafstand californische Cypres

Californische Cypressen zijn groenblijvend en zijn erg populair als sierplant. Ze kunnen gemakkelijk worden gesnoeid, zijn zichtdicht en worden vaak als afscheiding gebruikt. Ook groeien de Cypressen snel waardoor ze een geweldige haagplant vormen. Je kunt zelf gemakkelijk een Cypressen haag planten maar welke plantafstand heeft de californische Cypres nodig en waar moet je op letten?

Scheinzypresse Pflanzabstand

Cypressen goed planten: de beste plantafstand

De beste plant afstand voor een grote conifeer, die tot haag wordt verwerkt, is ongeveer 50 cm. Je plant dus 2 planten in één strekkende meter. Als je een lagere haag plant kun je de afstand verkleinen tot 30cm. Als je een enkele struik wilt planten is het raadzaam om een plantafstand aan te houden van minimaal één meter. De californische Cypressen groeien erg snel en hebben daardoor veel voedingsstoffen nodig, daarom wordt een grote plant afstand aanbevolen voor een boom als individu.

Californische Cypres planten en verzorgen: Tips en Tricks

Het snoeisel van de een Californische Cypres is giftig, draag daarom dus handschoenen. Als de plantafstand van een Cypres te klein is. Dan is de kans op ziektes groter. Californische Cypressen zijn giftig, wees voorzichtig bij het planten van de Cypres in de buurt van kinderen, huisdieren en boerderijdieren. Cypressen mogen in de zon! Als de Cypres te veel in de schaduw staan. Kan het gebrek aan zonlicht de groei belemmeren en ervoor zorgen dat de onderste takken bruin raken

Californische Cypres kopen bij Garmundo

Bij Garmundo kun je verschillende soorten Coniferen kopen.