Crocosmia (Montbretia)

Crocosmia (Montbretia)

De crocosmia is in Nederland vaak ook nog bekend onder de oude naam montbretia. De crocosmia is eigenlijk geen bloembol, maar een knolgewas. De plant krijgt zwaardvormige bladen en mooie rode, oranje of gele bloemaren. Lees verder..

per pagina

Crocosmia (Montbretia)

De crocosmia is in Nederland vaak ook nog bekend onder de oude naam montbretia. De crocosmia is eigenlijk geen bloembol, maar een knolgewas. De plant krijgt zwaardvormige bladen en mooie rode, oranje of gele bloemaren. De crocosmia is een gemakkelijke plant, die bloeit van juli tot september.

Crocosmia planten en verzorgen

Crocosmia’s zijn erg gemakkelijke bloemen. Je plant de knolletjes ongeveer 8-10 cm. onder de grond, bij voorkeur op een droge en niet te voedselrijke grond. Is de grond te nat? Dan kun je de knolletjes het beste na de bloei uit de grond halen om ze het volgende jaar opnieuw te planten. Meestal is dit echter niet nodig en kun je de crocosmia knolletjes gewoon laten zitten. Wanneer de plant het goed naar zijn zin heeft vermeerdert hij zich en komen er meer knolletjes bij. Worden het er teveel? Dan kun je de knolletjes uitgraven en een deel verwijderen. Dit doe je het beste voordat de plant begint te groeien, in april. Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen weggeknipt worden. Het is verstandig om de bladeren pas te verwijderen na de vorst, omstreeks maart.

Crocosmia combineren

Crocosmia planten kunnen uitstekend gecombineerd worden met andere planten in een vaste planten border. Kijk hiervoor eens bij onze borderpakketten, bijvoorbeeld het borderpakket droge border, het borderpakket plukbloemen tuin of het borderpakket nazomer. Door te combineren krijg je nog meer kleur in je vaste planten border en zal deze ook snelle volgroeien.
Wil je crocosmia knollen combineren met andere bloembollen? Denk dan eens aan een combi met Dahlia’s of Lelies.