Voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbollen

Voorjaarsbollen zijn de meest bekende bloembollen. Logisch, want wanneer de winter voorbij is zijn dit vaak de eerste bloeiende planten waar je van kunt genieten! Voorjaarsbollen kunnen geplant worden vanaf half september tot eind december, en zijn beschikbaar gedurende het najaar.

Lees verder..

Voorjaarsbollen

Voorjaarsbollen zijn de meest bekende bloembollen. Logisch, want wanneer de winter voorbij is zijn dit vaak de eerste bloeiende planten waar je van kunt genieten! Voorjaarsbollen kunnen geplant worden vanaf half september tot eind december, en zijn beschikbaar gedurende het najaar. Voorbeelden van voorjaarsbollen zijn: sneeuwklokjes, krokussen, blauwe druifjes, narcissen, hyacinten, tulpen en sieruien (Allium).

Voorjaarsbollen combineren

Voorjaarsbollen zijn uitstekend te combineren met andere planten, denk eens aan mooie combinaties met wintergroene bodembedekkers, zoals de waldsteinia of de maagdenpalm. Je kunt de bollen combineren door te kijken naar kleur en bloeitijd. Wil je een knallend geheel? Kies dan voor meerdere kleuren bloembollen. Wil je een iets rustiger beeld maar wel genieten van veel bloemen? Ga dan voor bollen die niet veel afwijken in bloeikleur van de andere planten in de border. Natuurlijk is het ook perfect mogelijk om bloembollen te combineren met andere bloembollen, bijvoorbeeld meerdere kleuren of bloemvormen Narcissen bij elkaar of een voorjaarsbol combineren met zomerbollen. Let er in het laatste geval op dat voorjaarsbollen en zomerbollen niet tegelijkertijd verkrijgbaar zijn. Weet je niet goed hoe je het beste bloembollen kunt combineren? Kijk dan eens naar onze bloembolpakketten.

Voorjaarsbollen in het gazon

Wist je dat het ook erg goed mogelijk is om voorjaarsbollen in het gazon te poten? Graaf met een schepje een klein gaatje in het gras en stop één of een paar bollen onder het gras, ongeveer 2x zo diep als de bol hoog is. Leg het gras weer terug en laat jezelf verrassen in het voorjaar! Wanneer het gras weer begint te groeien kun je de bollen eenvoudigweg afmaaien. Voorjaarsbollen die geschikt zijn voor planten tussen het gras zijn bijvoorbeeld krokussen en sneeuwklokjes.

Voorjaarsbollen voor beginners

Ben je een beginner in de tuin en weet je niet hoe je met bloembollen moet beginnen? Maak je dan geen zorgen! Omdat voorjaarsbollen hun eigen voedselreserve bij zich dragen is de verzorging erg gemakkelijk. Een klein beetje extra bemesten kan voor een nog rijkere bloei zorgen, maar is niet noodzakelijk. Het planten van bloembollen is ook erg handig, lees hiervoor onze planthandleiding voor bloembollen.