Beuken kopen

Ben je op zoek om een beukenhaag te kopen? Dat is een goed idee! Een beukenhaag is eenvoudig te planten, onderhoudsarm en groeit op bijna alle bodems en standplaatsen. Wie een beukenhaag koopt krijgt dankzij de snelle groei binnen korte tijd een haag op de gewenste hoogte. Beuken zijn door hun snelle en dichte groei populaire privacy hagen. Ze zijn dicht bebladerd en hoewel beuken niet wintergroen zijn, verliezen ze pas in het voorjaar hun blad, net voordat het nieuwe blad aan de struiken komt. Zo is de haag toch (bijna) het hele jaar zichtdicht.

Buche kaufen

Fagus haag kopen

De echte beuk (Fagus sylvatica) hoort tot de populairste haagplanten. De beuk is niet alleen vanwege zijn praktische eigenschappen geliefd. Door de goede aanpassing aan ons klimaat (de beuk is een inheemse soort) groeit deze bijna overal, en op iedere bodem. Een beuk heeft geen moeite met wind of vorst. Het blad van de beuk is in het voorjaar lichtgroen en kleurt daarna donkerder. Het blad van de rode beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’) is in het begin ook bijna groen, maar kleurt al snel richting paars. Eind van de zomer is het erg donder van kleur. In de herfst wordt het blad van beide soorten oranje-rood. Beuken groeien met ca. 30-60 cm. per jaar. Ze moeten daarom twee keer per jaar gesnoeid worden. Een beukenhaag is geliefd bij insecten en vogels, en brengt zo leven in de tuin. Het liefste groeit een beuk op plekken in de halfschaduw tot in de zon. Het liefste groeit de beuk op een bodem die rijk is aan voedselstoffen, die niet te nat is. Langdurig natte plaatsen of overstroming wordt niet verdragen.

Carpinus haag kopen

Wil je een haagbeuk haag kopen? Carpinussen (haagbeuk) planten behoren eigenlijk tot de berken familie. Echter, omdat deze planten optisch veel gelijkenis vertonen met de echte beuk (Fagus sylvatica) worden ze in de volksmond en op onze webshop ook tot de beuken gerekend. Botanisch gezien is dit dus niet juist. Haagbeuken zijn geliefde haagplanten. Ze groeien nog gemakkelijker aan dan echte beuken en kunnen beter tegen een vochtige of zelfs natte standplaats. Ook schaduw wordt wat beter verdragen. De haagbeuk verliest zijn blad echter al in de winter. Dat is wat eerder dan de echte beuk, die het dorre blad pas in het voorjaar laat vallen. Ze hebben beide een mooie herfstkleur en zijn ook allebei robuust en goed te snoeien.

Beukenhaag kopen: voor- en nadelen

  • Beuken zijn robuust, winterhard en gemakkelijk te onderhouden
  • Beuken zijn geschikt als privacy haag 
  • Beuken groeien snel
  • Mooie herfstverkleuring
  • Verzorging: 2 keer per jaar snoeien is nodig
  • De echte beuk (Fagus) verdraagt geen natte bodem. De haagbeuk (Carpinus) wel.

Beuken kopen bij Garmundo

Bij Garmundo kun je verschhillende beuken kopen.