Laurierkers goed planten.

Heb jij gekozen voor een Laurierhaag? (Prunus Laurocerasus) De Laurierkers oftewel de Laurier zoals men het in de volksmond ook wel noemt. Dit is een heel populair soort haagplant omdat ze makkelijk te verzorgen, niet veeleisend zijn en er luxe uitzien. Afhankelijke van de variëteit worden ze hoof en kun je geweldige afscheidingen creëren met een Laurierhaag . Omdat de Laurierkers dichte bladeren heeft kan hij je ook beschermen tegen wint, zon, geluid en luchtvervuiling. Maar je kunt ook vrij lage heggen maken met een langzaam groeiend soort. De Laurierkers is een wintergroen, winterhard en robuust soort. Als haag ziet de Laurier er heel mooi uit, maar je kunt ze ook gebruiken als individuele plant.

Kirschlorbeer pflanzen

De beste locatie en vereisten voor een Laurierhaag

Gelukkig zijn Laurierhagen niet bijzonder veeleisend betreft hun locatie. Als je een Laurierhaag wilt planten is een goed doorlatende en droge zandgrond ideaal. In het beste geval moet het ook rijk zijn aan humus en voedingsstoffen. Laurierkers groeit niet op extreem zure grond en wateroverlast moeten worden vermeden. Daarom wordt het aanbevolen om compacte grond voor het planten los te maken. De Laurierkers staat het liefste in de zon of halfschaduw. Omdat ze in de winter problemen kunnen krijgen door een te sterke zon of sterke oostenwind kun je ze het beste plaatsen op een windbestendige plaats.

Laurier aanplanten

Ga je de Laurier haagplanten in pot kopen? Dan kun je ze het hele jaar door planten. Het is echter beter om dagen te vermijden waarop het vriest of extreem zonnig is. De beste tijd om wortelproducten of Laurierplanten met kluit te planten is in de herfst bij voorkeur september of oktober. Dan groeit de plant niet en het zich concentreren op het wortelen. Als alternatief kan de Laurier ook in het voorjaar worden geplant.

Plantafstand Laurierplanten

Hoewel de plantafstand van de Laurier per soort verschillend is. Houden wij meestal rekening met een afstand van vier planten per meter. Als de planten te dicht op elkaar staan kan de een de ander haar groei belemmeren, omdat de wortels dan in de weg liggen en de struik als individu niet genoeg licht krijgt. Afhankelijke van de variëteit moet je ook rekening houden met de afstand tot muren, hekken en de buren. De Laurier groeit snel en sommige soorten worden erg breed.

Laurierhaag planten: stap voor stap

Het planten van een Laurierhaag is erg afhankelijk van de soort dat je hebt besteld. Heb je een blote wortel, kluit of container product. Houd er rekening mee dat planten met blote wortel snel in de grond moeten. Terwijl de planten in pot een tijdje kunnen blijven staan.

• Graaf een gat dat groter is dan de kluit of blote wortels
• Plaats de kluit in een bak met water
• Als de bodem er compact of nat is kun je een drainage laag installeren
• Meng compost, hoornkrullen of mest door de uitgegraven grond.
• Steek de Laurier voorzichtig in het gat
• Vul het gat met de verrijkte aarde aan
• Stamp de aarde met de voet aan
• Leg een laagje mulch op het plantgat. Dit bespaart water en voorziet de plant van extra voedingsstoffen.
• Geniet van je Laurierhaag

Laurier kopen bij Garmundo

Bij Garmundo kun je verschillende soorten Laurier kopen.