Bodembedekkers XL

Bodembedekkers XL

Wanneer je een wat robuustere bodembedekker zoekt bevelen we aan om bodembedekkers XL te planten. Deze zijn gekweekt in een pot met een inhoud van ca. 1,5 liter.

Lees verder..
per pagina

Bodembedekkers XL

Wanneer je een wat robuustere bodembedekker zoekt bevelen we aan om bodembedekkers XL te planten. Deze zijn gekweekt in een pot met een inhoud van ca. 1,5 liter. Een 'gewone' bodembedekker wordt gekweekt in een P9 pot met een inhoud van ca. 0,5 tot 0,7 liter. Met een bodembedekker XL plant je dus een veel robustere plant. Bodembedekkers XL zijn iets duurder dan 'gewone' bodembedekkers, maar omdat je er minder per vierkante meter nodig hebt en omdat er minder onderhoud nodig is haal je de extra kosten er vaak snel weer uit, vooral bij grotere projecten. 

Bodembedekkers XL planten

Nadat de bodembedekkers bij u zijn afgeleverd kunnen ze geplant worden. Haal de planten uit de pallet en zet ze alvast op de plek naar waar je ze wilt gaan planten, zonder ze meteen in te graven. Staan alle planten goed? Dan is het tijd om met een schep aan de slag te gaan! Graaf voor ieder plantje een klein gaatje, net iets groter dan het potje.  Haal de plant uit het potje en zet hem in het gat. Hierna het uitgegraven zand weer terugduwen en klaar, op naar de volgende! Op deze manier kun je een grote oppervlakte snel inplanten. Wanneer de grond erg voedselarm of verdicht is (bijvoorbeeld zandgrond of zware klei) is het goed om voor het planten wat plantaarde door de bovenste grondlaag te mengen.

Bodembedekkers XL verzorgen

Het verzorgen van bodembedekkers XL is erg eenvoudig. Het eerste half jaar hoef je niets te doen. De planten worden geleverd met genoeg meststofen om een eerste groei te maken. Na het eerste halfjaar kun je gaan bijmesten, tot maximaal 2 keer per jaar. Heb je erg vruchtbare grond? Dan is bijmesten vaak niet nodig.