Gladiolen

Gladiolen kopen

Gladiolen heten in het Latijn Gladiolus. Het zijn eigenlijk geen bloembollen maar knollen. Garmundo heeft voor jouw een selectie van de beste gladiolen gemaakt, die hieronder te bestellen zijn. Lees verder..

per pagina

Gladiolen kopen

Gladiolen heten in het Latijn Gladiolus. Het zijn eigenlijk geen bloembollen maar knollen. Garmundo heeft voor jouw een selectie van de beste gladiolen gemaakt, die hieronder te bestellen zijn. Gladiolen zijn zomerbollen en leverbaar in het voorjaar, tussen januari en mei. De beste planttijd is na de eerste nachtvorst. Het beste kun je gladiolen planten op een plek in de volle zon, de gladiool zal dan het beste bloeien. Wanneer je een opvallende bloem zoekt voor in de tuin of voor binnen is een gladiool een goede keuze! De plant krijgt schitterende, groene aren en de bloemen kunnen wel 1 meter hoog worden. Daarom kun je ze het beste wat verder naar achter planten in de border.

Gladiolen bollen combineren

Garmundo maakt het makkelijk om gladiolen knollen te bestellen. Ook andere bollen, waarmee de gladiool goed combineert zijn bij ons verkrijgbaar. Denk hierbij aan Dahlia’s en lelies. Wist je dat gladiolen ook prima te combineren zijn met onze borderpakketten? Als kers op de taart zijn gladiolen ook echte bijen- en vlinderlokkers, en zijn het goede snijbloemen. Zo kun je ook binnen van deze prachtige bloemen genieten!