Dahlia's

Dahlia’s kopen

Dahlia’s zijn de meest populaire bollen voor in de nazomertuin. Dat is niet gek, want Dahlia’s bloeien erg lang en met grote bloemen. Bovendien zijn ze gemakkelijk te verzorgen, en zijn er veel kleuren en bloemvormen verkrijgbaar. Lees verder..

per pagina

Dahlia’s kopen

Dahlia’s zijn de meest populaire bollen voor in de nazomertuin. Dat is niet gek, want Dahlia’s bloeien erg lang en met grote bloemen. Bovendien zijn ze gemakkelijk te verzorgen, en zijn er veel kleuren en bloemvormen verkrijgbaar. Er is dus voor ieder wat wils! De diversiteit in bloemvormen verdient wat extra aandacht: Er zijn enkelbloemige en dubbelgevulde dahlia’s, maar ook cactusdahlia’s en pompondahlia’s. De bloemvorm staat altijd vermeld in de producttekst en uiteraard ook op de product foto.

Dahlia’s planten

Dahlia’s kunnen niet goed tegen vorst. Daarom kunnen ze pas geplant worden na de laatste nachtvorst, meestal rond eind mei. Het beste groeien ze op een plaats in de volle grond. Wist je dat dahlia’s oorspronkelijk uit Mexico komen? Een plek in de volle zon geeft ze het beste het gevoel dat ze thuis zijn! Plant dahlia’s altijd net onder de aarde, dus niet te diep. Op die manier worden de wortelstokken opgewarmd door de zon en heb je snel plezier van je dahlia’s! Wil je eerder van de dahlia bloemen genieten? Plant de dahlia’s dan in een pot en zet deze in een garage of bijkeuken, zodat de plant alvast kan gaan groeien. Eind mei kun je de dahlia’s in pot buiten zetten. De bloei vindt dan plaats vanaf juli. Dahlia’s die geplant zijn in de volle grond bloeien vaak iets later. Na de eerste nachtvorst kun je de dahlia’s het beste meteen rooien en opslaan, zodat je er volgend jaar opnieuw van kunt genieten. Wil je weten hoe je dit doet? Kijk dan even naar onze planthandleiding voor bloembollen.

Dahlia’s in pot

Dahlia’s zijn ook uitstekend geschikt om te planten in een pot. Op die manier haal je de kleur naar het terras en dus nog dichter naar huis! Wanneer je dahlia’s in een bloempot wil zetten, zorg dan voor een grote pot met goede potgrond, vermengd met wat zand. Op die manier krijgt de dahlia voeding om zich van zijn beste kant te laten zien. Vind je het vervelend om te wachten tot de bollen uitkomen? Plant dan ook wat bodembedekkers of eenjarige perkplanten in de bloempot, zodat je meteen van kleur kunt genieten. De dahlia’s groeien hier later gewoon doorheen.