Kardinaalsmuts

Kardinaalsmuts

Euonymus is een haagplant die in het Nederlands bekend is als de kardinaalsmuts. Het is een plant die oorspronkelijk voorkomt in Japan en Korea, maar in Europese tuinen zien we de Euonymus ook regelmatig. Ideaal voor het maken van lage hagen, als bodembedekker of klimplant of voor vakbeplanting.

Lees verder..
per pagina

Kardinaalsmuts

Euonymus is een haagplant die in het Nederlands bekend is als de kardinaalsmuts. Het is een plant die oorspronkelijk voorkomt in Japan en Korea, maar in Europese tuinen zien we de Euonymus ook regelmatig. Ideaal voor het maken van lage hagen, als bodembedekker of klimplant of voor vakbeplanting. De naam kardinaalsmuts verwijst naar het katholieke geloof, maar de plant was al lang voor de opkomst van het christendom bekend. In verschillende culturen geloofde men dat de Euonymus allerlei voorspellingen kon doen en magische krachten had. Een vroege bloei betekende voorspoed en een late bloei wees op tegenslag. En als je niet gelooft in al deze bijzondere krachten, dan is de kardinaalsmuts gewoon een schitterende plant die kleur geeft aan elke tuin of andere buitenruimte.

Kardinaalsmuts kopen: de kenmerken van deze plant

Mis je nog een lage haag langs jouw looppad of wil je graag jouw terras opfleuren? En wil je liever geen haag planten die na een jaar al het leven laat of die je meerdere keren per jaar flink moet snoeien? In dat geval kun je uitstekend de kardinaalsmuts kopen! De Euonymus is een hele makkelijke, sterke en winterharde plant die nauwelijks eisen stelt aan zijn standplaats: in de zon of schaduw en in een natte of droge bodem groeit deze sierheester prima. Door de langzame groei is snoeien slechts eens per jaar nodig. Vanwege de weelderige groei is de kardinaalsmuts vooral geschikt voor informele hagen. De bloemen en besjes trekken allerlei vogels en insecten aan en zorgen zo voor fijn wat leven in jouw tuin!

Verschillende Euonymus soorten

Bij Garmundo kun je verschillende soorten kardinaalsmuts kopen, waaronder de Japanse kardinaalsmuts Emerald ’n Gold met geelgroene bladeren en de Japanse kardinaalsmuts Emerald ’n Gaiety met witgroene bladeren. Hoe meer deze soorten in de zon staan, hoe bonter het blad wordt. De bontgekleurde Euonymus soorten bereiken een maximale hoogte van 50 cm. Daarnaast kun je in onze webwinkel ook de Japanse kardinaalsmuts Vegetus kopen met groene bladeren. Deze soort groeit iets hoger, zo’n 1,2 m. Alle Japanse kardinaalsmuts soorten (Euonymus fortunei) zijn wintergroen. Tot slot is er nog de wilde kardinaalsmuts, een inheemse en bladverliezende heester die wel 4 m. hoog kan worden. Deze vind je onder de bladverliezende haagplanten.

Kardinaalsmuts kopen bij Garmundo: voordelig en van hoge kwaliteit!

Overtuigd van de kwaliteiten van de Euonymus? Mooi, want de kardinaalsmuts kopen doe je natuurlijk het beste bij Garmundo. We hanteren scherpe prijzen en leveren alleen haagplanten van hoge kwaliteit. En natuurlijk doen we er ook alles aan om ervoor te zorgen dat die nieuwe haag bij jou een goede start krijgt. Daarom vind je op onze website allerlei handige tips over het planten en verzorgen van haagplanten. Kom je er niet uit en kan je wel wat hulp gebruiken bij het kopen van haagplanten? Neem dan vooral contact op, we helpen je graag!