Hoeveel haagplanten per meter heb je nodig?

Je hebt een keuze gemaakt voor een haagplant. Hoe weet je nu hoeveel haagplanten per meter en in totaal je nodig hebt om die haag tot leven te brengen?

Bij het kiezen van de juiste hoeveelheid haagplanten voor jouw haag kun je gebruik maken van de handige rekenfunctie op onze website. Je geeft het aantal meter haag in dat je wilt hebben en de benodigde hoeveelheid haagplanten wordt voor je berekend, evenals de bijbehorende prijs. Harstikke eenvoudig en heel handig! En weet je al hoeveel haagplanten je nodig hebt en wil je alleen nog weten wat het kost? Dan vul je gewoon het aantal benodigde haagplanten in en controleer je vervolgens of de gewenste lengte van de haag overeenkomt met onze berekening.

Haag zigzag planten voor veel privacy

Wil je een hele dichte haag maken? Misschien ben je erg gesteld op je privacy of wil je lekker uit de wind in de zon kunnen zitten bij de eerste lentezon en de laatste herfstzon? Dan is het goed om te kiezen voor kleine haagplanten en die in een zigzaggende rij te planten. Dit zigzaggende patroon zorgt ervoor dat er een bijzonder zichtdichte haag ontstaat. Bij iedere plantensoort is aangegeven of je deze in een zigzag patroon kunt planten. De optie om haag zigzag te planten kun je aanvinken wanneer je het aantal meter haag invult. Soorten die in een zigzagpatroon geplant kunnen worden zijn bijvoorbeeld de laurierkers Rotundifolia en de beukenhaag.

Hoeveel haagplanten per meter, minder dan aanbevolen?

Minder haagplanten per meter bestellen dan aanbevolen? De haag groeit toch vanzelf dicht? Dat klinkt misschien aantrekkelijk als je kosten wilt besparen. In theorie klopt dat inderdaad, maar de praktijk is meestal een stuk minder fraai. Als de hoeveelheid haagplanten per meter minder is dan aanbevolen zal de haag aan de onderkant niet goed aan elkaar groeien en daar minder vol en zichtdicht zijn. Wanneer de haag die jij hebt gekozen niet binnen jouw budget past, kies dan voor een kleinere maat. Je moet dan weliswaar een jaartje langer wachten op het eindresultaat, maar dat resultaat is altijd veel mooier dan wanneer je kiest voor minder haagplanten per strekkende meter. Een andere optie is om te kiezen voor een plant met blote wortels. Lees hierover onder haagplanten: blote wortels, met kluit of in pot?

Hulp nodig?

Een haag planten doe je niet iedere dag, dat begrijpen we. Kom je er echt niet uit en heb je hulp nodig bij het uitrekenen hoeveel haagplanten per meter en in totaal je nodig hebt? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen, te bellen of een mailtje te sturen. We helpen je graag! Lees ook eens onze andere handige tips, bijvoorbeeld onder de juiste plantgrootte kiezen voor haagplanten en in onze planthandleidingen.