Potentilla

Potentilla

De heesterganzerik, oftewel de Potentilla fruticosa in het Latijn, is een laagblijvende, bloeiende heester. De plant is een combinatie van een heester en een ganzerik. Anders dan de ganzerik (Potentilla), een vaste plant die ieder jaar afsterft en in het voorjaar weer uitloopt, groeit de heesterganzerik struikvormig.

Lees verder..
per pagina

Heesterganzerik (Potentilla), struikganzerik

De heesterganzerik, oftewel de Potentilla fruticosa in het Latijn, is een laagblijvende, bloeiende heester. De plant is een combinatie van een heester en een ganzerik. Anders dan de ganzerik (Potentilla), een vaste plant die ieder jaar afsterft en in het voorjaar weer uitloopt, groeit de heesterganzerik struikvormig. De struiken van de heesterganzerik sterven niet af, maar verliezen alleen hun blad in de winter. Daarmee zijn deze bladverliezende haagplanten uitstekend geschikt zijn voor het creëren van lage hagen tot ongeveer 1,0 m. hoog. En ook solitair, als bodembedekker of voor vakbeplanting goed te gebruiken. De Potentilla fruticosa is ook wel bekend als de struikganzerik of het vijfvingerkruid.

Heesterganzerik: prachtige bloeiende tuinplanten

Op zoek naar een bloeiende en laagblijvende haag om jouw tuin van kleur te voorzien? Liefst een soort die de hele zomer bloeit? Dan is de Potentilla fruticosa een uitstekende keuze! Potentilla fruticosa soorten zijn er in verschillende kleuren. Bij Garmundo kun je terecht voor de witte Potentilla Abbotswood, de rode Potentilla Red Ace en de gele Potentilla Goldfinger. En kan het jou niet kleurrijk genoeg zijn? Kies dan voor de gemixte Potentilla haag met alle drie de soorten. Kenmerkend voor de heesterganzerik is de lange bloeiperiode, waardoor jouw tuin er de hele zomer prachtig uitziet!

De heesterganzerik is zeer sterk, winterhard en groeit het liefst in de zon of halfschaduw en in een vochtige tot droge bodem. De soort hoeft door de langzame groei nauwelijks gesnoeid te worden. Snoei je elk jaar, dan word je wel beloond met extra veel bloemen.

Potentilla fruticosa kopen bij Garmundo

Voor het kopen van de Potentilla fruticosa moet je bij Garmundo zijn! We werken alleen met professionele en ervaren kwekers die haagplanten leveren van hoge kwaliteit. Daarnaast vinden we het fijn om jou te helpen bij het uitzoeken, planten en verzorgen van jouw nieuwe heesterganzerik haag. Lees dus vooral onze planthandleidingen en ander tips! En kom je er niet uit? We beantwoorden met plezier jouw vragen, neem dus gerust contact op!