Liguster kopen

Wil je een ligusterhaag kopen? Dat is een goed idee! Ligusterhagen zijn geliefd omdat ze robuust en gemakkelijk te onderhouden zijn. Ze zijn multi-inzetbaar, voor zowel lage als hoge hagen. De Ligustrum vulgare is een inheemse plantensoort en uitstekend geschikt voor ons klimaat. De Ligustrum ovalifolium is oorspronkelijk afkomstig uit Japan, maar kan ook prima worden gebruikt in ons klimaat. De liguster wordt zowel in de stad als op het platteland veel gebruikt, en is geschikt voor het maken van zichtdichte privacy hagen. Een liguster is officieel een bladverliezende haagplant, maar omdat hij pas zijn blad verliest wanneer het gaat vriezen en tot die tijd vaak ook groen blijft, is hij eigenlijk bijna altijd groen, vaak dus ook een groot deel van de winter. In het voorjaar komt er snel fris, nieuw blad aan de struik. Dus op het moment dat jij buiten in de tuin wilt zijn staat de liguster er altijd mooi fris bij!

Liguster kaufen

Ligusterhaag kopen

Wie een ligusterhaag wil kopen moet eerst de keuze maken welke soort er aangeschaft moet worden. Er bestaan meerdere soorten: De populairste soorten zijn de Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’ (bijna groenblijvend, met langwerpig blad) en de Ligustrum ovalifolium (zoals de naam al zegt ovaalvormig blad). Ook zijn er nog de laagblijvende liguster (Ligustrum vulgare ‘Lodense’) en de bonte liguster (Ligustrum ovalifolium ‘Aureum’). Een ligusterhaag planten is niet moeilijk. Ligusters hebben na het planten weliswaar water nodig, maar weinig extra verzorging. Het liefste staat de liguster op een voedingsrijke bodem, die goed waterdoorlatend is. De liguster is erg robuust en kan, wanneer deze eenmaal goed is aangegroeid, ook langere droge periodes doorstaan. In het beste geval staat de liguster in de zon of halfschaduw. Schaduw wordt soms ook verdragen, maar dan zal de plant wel minder mooi en vol groeien.

Liguster verzorgen

Ligusterhagen hebben erg weinig verzorging nodig. Ze moeten zeker eens per jaar gesnoeid worden, maar liever twee keer. Verder is het aan te bevelen ééns per jaar bij te bemesten, wanneer de groei achterblijft. Het snoeien is erg gemakkelijk, omdat er geen doornen of stekels aan de ligusterhaag groeien.

Liguster kopen: voor- en nadelen

+ Ligusters zijn robuuste planten 
+ Weinig verzorging nodig
+ Zeer goed winterhard
+ Verliest in strenge winters zijn blad

- Bessen zijn giftig, maar ook niet lekker

Liguster kopen bij Garmundo

Bij Gamundo kun je verschillende soorten liguster kopen.