Taxus kopen

Wil je een Taxus kopen? Een Taxus is een lange termijn investering, de Taxus kan heel oud worden. De oudste Taxus (wat bekend is) wordt op 1000-1500 jaar oud geschat. Taxusbomen groeien langzaam maar hoog. Daarom wordt een Taxushaag vaak verkocht als privacy haag. Maar omdat ze zo hoog en dicht kunnen worden, kan een hoge Taxushaag ook wind, zon geluid en zelfs slechte lucht filteren. Een Taxusboom brengt niet alleen decoratieve elementen in je tuin, je kunt hem ook als een haag van alle hoogtes planten, de Taxus is dus zeer praktisch.

Welke Taxus kopen?

Wie een Taxusboom wil kopen kiest meestal voor een normale Taxus (Taxus Baccata). De normale Taxus is ene inheemse plant en dus erg robuust. De plant groeit langzaam, maar wordt erg hoog en is heel gemakkelijk in onderhoud. De Taxus wordt vaak gebruikt als scheiding, dit omdat de Taxus een goede zichtdichte haag creëert. Vaak wordt de Taxus ook gekocht als alternatief voor de buxus omdat de Taxus minder vatbaar is voor ziektes en plagen. De andere Taxus soorten de Taxus media Hillii en de Taxus media Hicksii worden ook vaak gekocht. De soort Taxus media Hicksii heeft besjes en is de vrouwelijke variant van de Hillii. De soort Hillii is erg winterhard. Maar welke Taxus soort je ook besluit te kopen, je kiest altijd voor een simpele, mooie en robuuste haagplant.

Taxus planten

Zodra je de Taxusplanten hebt ontvangen, moeten deze worden geplant. Dat is niet moeilijk. Je kunt de Taxus het beste planten tussen de maanden september en april. Zorg er wel voor dat het niet vriest. Bij het planten raden wij aan om een touw te spannen zo weet je zeker dat je recht plant. De grond kun je het beste verbeteren met oude compost of potgrond. Graaf een sleuf voor planten in pot en kluit planten en gaten voor de blote wortel planten. Let op dat je de Taxus niet te diep aanplant. Voor kleine planten kun je het beste vijf planten per strekkende meter planten. Stamp de grond aan met voet, geef de planten goed water en voeg hoornkrullen en / of schorsmulch toe aan de wortels voor extra verzorging.

Taxus gunstig kopen: tips & tricks

• Koop Taxusplanten online en laat ze bij je thuis bezorgen.
• Taxus in pot kun je het hele jaar door planten.
• Blote wortel planten kunnen het beste na september worden geplant, let op dat het niet vriest.
• De Taxus houdt niet van wateroverlast. Zorg ervoor dat de grond doorlaatbaar is en plaats indien nodig een drainagesysteem.

Taxus kopen bij Garmundo

Bij Garmundo kun je verschillende soorten Taxus bestellen.