Bodembedekker plantmatten

Plantenmatten met bodembedekkers

Als je zelf een mooie tuin hebt, dan kun je vast beamen dat onkruid best een uitdaging vormt. Niet alleen zien die paardenbloemen, distels en brandnetels er niet zo fraai uit, maar dat ongewenste groen kan ook jouw borderplanten of net aangeplante haag verstikken.

Lees verder..
per pagina

Plantenmatten met bodembedekkers

Als je zelf een mooie tuin hebt, dan kun je vast beamen dat onkruid best een uitdaging vormt. Niet alleen zien die paardenbloemen, distels en brandnetels er niet zo fraai uit, maar dat ongewenste groen kan ook jouw borderplanten of net aangeplante haag verstikken. Dan maar weer voor de zoveelste keer onkruid wieden. En is het onkruid eindelijk weg, dan blijft er ook nog eens een kale, bruine plek achter waar in mum van tijd weer nieuw ongewenst groen naar boven schiet. Zucht… In dat geval hebben we bij Garmundo de oplossing: kant-en-klaar plantenmatten met bodembedekkers! Niet alleen voorkom je met onze bodembedekker matten dat de tuin volgroeit met onkruid, maar je tovert bovendien snel en heel gemakkelijk jouw tuin om in een groene oase. Fijn als het rondom het huis nog wel erg kaal is! De bodembedekker matten kun je uitstekend aanbrengen tussen de borderplanten, rondom een haag of waar je ook maar een mooi, groen tapijt wilt creëren.

Bodembedekker matten: groenblijvende, winterharde & bloeiende bodembedekkers

Bij Garmundo bieden we verschillende betaalbare kant-en-klare bodembedekker matten aan. Dit zijn matten op basis van kokos materiaal, waarover potgrond is gestort (substraat). In deze potgrond bevinden zich bodembedekkende planten. Alle wortels vormen samen met het substraat een stevige plantenmat die uit één geheel bestaat en eenvoudig te planten is.

Matten met wintergroene, winterharde of bloeiende bodembedekkers, er is bij Garmundo van alles mogelijk. We verkopen onder andere plantenmatten met Sedum (vetkruid), Hedera (klimop), Waldsteinia ternata (gele aardbei) en Vinca minor (maagdenpalm). En ook voor matten met minder bekende, maar zeker niet minder mooie bodembedekkers kun je bij ons terecht, zoals met Lysimachia nummularia (penningkruid) of Ajuga reptans (kruipend zenegroen). Alle bodembedekker matten hebben behoefte aan andere groeiomstandigheden, vandaar dat deze omstandigheden voor elke plantenmat bij de eigenschappen vermeld staan.

Bodembedekker matten: snel en eenvoudig een groen tapijt

De bodembedekker matten zijn speciaal gekweekt om ervoor te zorgen dat je snel kunt genieten van een groene tuin. Je maakt de grond glad, legt de plantenmatten met bodembedekkers neer, beetje water erbij en voilà, daar is je groene tapijt. En onderhouden is nauwelijks nodig, doordat de matten geen ruimte bieden aan onkruid.

We verkopen bodembedekker matten per vierkante meter, waardoor het voor jou eenvoudig is om te bepalen hoeveel matten je nodig hebt. Je leest meer hierover onder de juiste hoeveelheid plantenmatten met bodembedekkers kiezen. De matten zijn eenvoudig kleiner te maken door deze met een schop doormidden te steken. Er bevindt zich genoeg mest in de plantenmatten om de bodembedekkers te laten aangroeien, dus bemesten is het eerste half jaar niet nodig. Na dat eerste half jaar raden we wel aan om de planten elk half jaar te bemesten om ervoor te zorgen dat jouw mooie groene tapijt ook mooi groen blijft. Nadat de bodembedekkers beginnen te groeien, kun je er incidenteel overheen lopen. Meer weten over het planten van de bodembedekker matten? Je leest het in onze planthandleiding: bodembedekker plantenmatten planten.

Plantenmatten met bodembedekkers koop je eenvoudig en voordelig online bij Garmundo. Wil je meer weten? Neem dan gerust op met onze klantenservice