Sneeuwbes

Sneeuwbes

De sneeuwbes is een bladverliezende heester die behoort tot de familie van de kamperfoelie. Ben je op zoek naar een karaktervolle haagplant met een unieke uitstraling? Misschien voor in jouw tuin, rondom het terras van een restaurant of om een bedrijventerrein op te fleuren? En dan kies je het liefst voor een haag die weinig onderhoud nodig heeft en niet al te veel eisen stelt aan zijn standplaats? Dan is de Symphoricarpos de perfecte keuze!

Lees verder..
per pagina

Sneeuwbes haag

De sneeuwbes is een bladverliezende heester die behoort tot de familie van de kamperfoelie. Ben je op zoek naar een karaktervolle haagplant met een unieke uitstraling? Misschien voor in jouw tuin, rondom het terras van een restaurant of om een bedrijventerrein op te fleuren? En dan kies je het liefst voor een haag die weinig onderhoud nodig heeft en niet al te veel eisen stelt aan zijn standplaats? Dan is de Symphoricarpos de perfecte keuze! De soort komt van nature voor in Noord-Amerika en wordt veel aangeplant in grote tuinen, parken en openbare buitenruimtes. De sneeuwbes is namelijk onderhoudsarm en groeit op vrijwel elke standplaats. Kenmerkend voor de Symphoricarpos zijn de prachtige lichtroze bloemen die in het voorjaar verschijnen, gevolgd door een grote hoeveelheid lichtroze bessen in het najaar. Met die unieke uitstraling zit het dus ook wel goed. Kortom, tijd om een sneeuwbes haag te kopen!

Verschillende Symphoricarpos soorten

De sneeuwbes haag kent een langzame groei en blijft dan ook laag. De soort is daarom ideaal voor het creëren van een lage haag, bijvoorbeeld als erfafscheiding, langs een border of rondom een terras. Ook is de Symphoricarpos perfect te gebruiken als bodembedekker of voor vakbeplanting. Bij Garmundo kun je verschillende soorten sneeuwbes kopen. Zo is er bijvoorbeeld de sneeuwbes Magic Berry met een eindhoogte van 80 cm. en de sneeuwbes chenaultii met een eindhoogte van 60 cm. Snoeien van de sneeuwbes haag hoeft hooguit eens per jaar en ook vormsnoei is mogelijk.

Sneeuwbes haag kopen bij Garmundo

Ga je een sneeuwbes haag planten? Shop dan voordelig en eenvoudig online bij Garmundo.nl. Niet alleen kun je bij ons haagplanten kopen van uitstekende kwaliteit en voor scherpe prijzen, maar we helpen je ook graag bij het planten en verzorgen van jouw nieuwe Symphoricarpos haag. Zo vind je op onze website allerlei handige tips, bijvoorbeeld over het planten van haagplanten in onze planthandleidingen, of over de juiste hoeveelheid haagplanten kopen en de juiste plantgrootte kiezen. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!