Olijfwilg goed snoeien

Olijfwilgen (Elaeagnus ebingei) zijn mooie, decoratieve sierheesters die als haag, pot of als losse struik geplant kunnen worden. Olijfwilgen zijn robuust, groenblijvend en hebben weinig onderhoud nodig. Gelukkig is de verzorging van de olijfwilg eenvoudig omdat deze zeer gemakkelijk is met snoeien. Je hoeft een olijfwilg niet perse te snoeien, maar als je een olijfwilghaag hebt is het raadzaam om regelmatig te snoeien om deze in vorm te houden. Maar de vertakking van de olijfwilg wordt ook beter als hij regelmatig gesnoeid wordt.

ölweiden schneiden

Wanneer moet je een Olijfwilg snoeien

De snoeiperiode van een olijfwilg is afhankelijk van het soort. Je kunt de olijfwilg het beste snoeien na de bloeiperiode dus tussen juni en oktober. Je moet snoeien voor de eerste scheuten in februari of maart. Het beste is om te snoeien op een bewolkte dag. De meeste soorten verdragen het als je ver terug snoeit. Maar je moet alleen opletten met de bonte olijfwilg.

Olijfwilg verzorgen: Tips

Snoeisel kan als stek worden gebruikt Snoei de olijfwilg om de drie jaar terug met ongeveer 1/3 plant Voorkom wateroverlast.

Olijfwilg kopen bij Garmundo

Bij Garmundo kun je verschillende soorten Olijfwilg kopen