Leylandii

Leylandii

De leylandii conifeer (Cupressocyparis leylandii in het Latijn) is de snelst groeiende conifeersoort en zeer geschikt voor het maken van een groene coniferenhaag. Het is een haagplant die erg sterk is en je eenvoudig mooi houdt. Ben je het zat dat iedereen zo maar bij jou naar binnen of in de tuin gluurt?

Lees verder..
per pagina

Leylandii conifeer

De leylandii conifeer (Cupressocyparis leylandii in het Latijn) is de snelst groeiende conifeersoort en zeer geschikt voor het maken van een groene coniferenhaag. Het is een haagplant die erg sterk is en je eenvoudig mooi houdt. Ben je het zat dat iedereen zo maar bij jou naar binnen of in de tuin gluurt? Vind je een groene haag wel mooi, maar wil je geen tuin vol afgevallen bladeren in de herfst? Verhuisd naar een nieuwbouwwijk en geen zin om jarenlang uit te kijken op een droevige kale vlakte? Allemaal redenen om snel verder te lezen, want een Cupressocyparis leylandii haag is in al deze gevallen de oplossing!

De leylandii haag: een snelgroeiende conifeer

De leylandii is een snelgroeiende conifeer. Hoe snel groeien deze coniferen dan? Nou, tot wel 80 cm. per jaar. De groeisnelheid is afhankelijk van de standplaats en de weersomstandigheden. Het grote voordeel van die snelle groei is dat je na het planten al snel een hoge Cupressocyparis leylandii haag hebt staan. Fijn als je een kale tuin snel om wilt toveren tot een groene plek. Wel kent deze conifeersoort een open groeiwijze en het kan daarom wel een of twee jaar duren voordat de haag volledig zichtdicht is. Door de groeisnelheid is twee tot drie keer per jaar snoeien nodig. Doe je dat niet, dan kijk je al snel tegen een groene rommelige haag aan. Net als elke andere coniferen haag is rigoureus snoeien van de Cupressocyparis leylandii geen goed idee. Vanaf het kale hout loopt de haagplant niet opnieuw uit. Zoek je een haag die je wel rigoureus kunt snoeien? Kies dan voor bijvoorbeeld een Taxushaag of de laurierhaag.

Cupressocyparis leylandii: groenblijvende conifeer

Als je geen zin heb om bladeren te harken of altijd omringd wil zijn door groen, dan kun je uitstekend uit de voeten met de Cupressocyparis leylandii conifeer. Dit type haag is namelijk wintergroen. Dus geen kale takken en rondvliegende bladeren en ook fijn voor de privacy natuurlijk. De conifeer kan op allerlei verschillende standplaatsen staan en is winterhard. Alleen schaduw en hele lemige of natte bodems verdraagt de dit type haagplant niet. In ons assortiment vind je de groene leylandii conifeer en de gele leylandii conifeer.

De Cupressocyparis leylandii conifeer kopen bij Garmundo

En waarom moet je die Cupressocyparis leylandii conifeer nu bij ons bestellen? Nou dat gaan we je natuurlijk uitleggen. Ten eerste leveren we haagplanten van hoge kwaliteit tegen eerlijke prijzen. En daarnaast willen we onze klanten zo veel mogelijk helpen. Bijvoorbeeld bij: de juiste hoeveelheid haagplanten kiezen of de juiste plantgrootte kiezen voor haagplanten. Ook hebben we bij elke soort haagplant beschreven wat de voor- en nadelen zijn en hebben we foto’s geplaatst van zowel de volwassen haag als de plant die je geleverd krijgt. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken voor een haagplant. Meer weten? Neem gerust op met onze klantenservice!