Viburnum

Viburnum

De Viburnum is een prachtige haagplant die vaak wordt aangeplant in tuinen en plantsoenen vanwege de schitterende witte bloemschermen en bessen. Vogels en insecten kunnen deze plant ook zeer waarderen en een Viburnum haag zorgt daarom ook fijn voor leven in jouw tuin.

Lees verder..
per pagina

Viburnum

De Viburnum is een prachtige haagplant die vaak wordt aangeplant in tuinen en plantsoenen vanwege de schitterende witte bloemschermen en bessen. Vogels en insecten kunnen deze plant ook zeer waarderen en een viburnum haag zorgt daarom ook fijn voor leven in jouw tuin. De soort is onderhoudsvriendelijk en snoeien is alleen nodig als je de haag in een bepaalde vorm wilt houden. De Viburnum groeit optimaal in de zon of halfschaduw en in een iets vochtige bodem.

Viburnum soorten kopen

Er bestaan verschillende schitterende Viburnum soorten. De bladverliezende planten die inheems zijn vind je in deze categorie. Inheemse planten groeien zeer goed in het Nederlandse klimaat, zijn uitstekend winterhard en vragen weinig onderhoud. Erg mooi voor het creëren van een landschappelijke haag of houtwal, maar ook erg geschikt voor het maken van een haag in de achtertuin of om in een groep of solitair aan te planten. De soorten die je bij Garmundo kunt kopen zijn de Gelderse roos (Viburnum opulus) en de wollige sneeuwbal (Viburnum lantana). De Gelderse roos kent een eindhoogte van ongeveer 3,0 m. en de wollige sneeuwbal een eindhoogte van ongeveer 2,0 m. Doordat beide soorten bladverliezend zijn, word je in het najaar getrakteerd op bladeren in fraaie herfstkleuren.

Onder de bladhoudende haagplanten vind je ook nog gewone sneeuwbal (Viburnum tinus) met een maximale eindhoogte van 1,0 m. De Viburnum tinus staat bekend om zijn lange bloeiperiode.

Viburnum haag kopen en planten? Welkom bij Garmundo!

Ga je een Viburnum haag kopen? Dan heten we je graag welkom bij Garmundo. We verkopen haagplanten van professionele kwekers die bewezen kwaliteit leveren. Bovendien hanteren we scherpe prijzen en staat onze website vol handige tips over het kopen, planten en verzorgen van haagplanten. Zo lees je bijvoorbeeld in onze planthandleidingen precies hoe je zelf jouw nieuwe haag in de grond zet. Kijk dus rustig even rond en neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten!