Berberishaag

Berberis

De Berberis, oftewel de zuurbes, is een inheemse plantensoort die voorkomt in Europa, Azië, Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. De naam zuurbes verwijst naar de zure bessen die in het najaar aan de struiken groeien. De Berberis is uitstekend te gebruiken als haagplant en kent een eindhoogte van maximaal 1,5 tot 2,0 meter.

Lees verder..
per pagina

Berberishaag bladverliezend, zuurbes

De Berberis, oftewel de zuurbes, is een inheemse plantensoort die voorkomt in Europa, Azië, Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. De naam zuurbes verwijst naar de zure bessen die in het najaar aan de struiken groeien. De Berberis is uitstekend te gebruiken als haagplant en kent een eindhoogte van maximaal 1,5 tot 2,0 meter. In het voorjaar bloeien er gele bloemetjes tussen de kleine, glanzende groene blaadjes. Vogels en insecten zoeken de Berberishaag dan ook graag op. En van de besjes kun je ook heerlijke jam maken! De zuurbes groeit op vrijwel elke standplaats en is zeer goed winterhard.

Berberis kopen om inbrekers, katten of honden tegen te houden

Als je buiten in de tuin zit, dan wil je waarschijnlijk niet lastiggevallen worden door honden en katten uit de buurt. En niemand wil natuurlijk inbrekers in zijn tuin. De oplossing? Een Berberishaag kopen! De Berberishaag heeft scherpe doornen aan de takken die voorkomen dat ongenode gasten of dieren zo jouw tuin in lopen. Kun jij lekker rustig genieten in de zon. En je kunt de zuurbes ook onder een raam plaatsen, zodat het voor inbrekers moeilijk is om door het raam naar binnen te kruipen. De Berberis snoeien hoeft slechts eens per jaar door de langzame groei. Het is wel verstandig om daarbij handschoenen te dragen om jezelf te beschermen tegen de scherpe doornen. Vind je 1,5 tot 2,0 meter niet hoog genoeg? Kies dan voor bijvoorbeeld een hulsthaag of een vuurdoorn (als klimplant), die nog hoger kunnen groeien dan de zuurbes.

Berberis kopen? Voor een mooie Berberishaag moet je bij Garmundo zijn!

Berberis kopen? Dat doe je natuurlijk bij Garmundo. Je kunt bij ons terecht voor een mooie Berberishaag van uitstekende kwaliteit. En ook handig, je bestelt eenvoudig online vanachter je computer en we bezorgen jouw nieuwe Berberishaag gewoon aan de voordeur. De bladverliezende zuurbes soorten in ons assortiment zijn de Berberis thunbergii met groene blaadjes en de rode Berberis thunbergii met purperrode blaadjes. Daarnaast kun je bij ons ook een groenblijvende zuurbes kopen, de Berberis Amstelveen. Meer weten over de Berberishaag of onze andere haagplanten? Neem gerust contact op!