Hoge kant-en-klaar hagen

Hoge kant-en-klaar hagen

Wil je graag een mooie haag planten, bijvoorbeeld tussen jouw tuin en die van de buren? Een hoge haag ziet er niet alleen prachtig uit, maar zorgt ook voor privacy en beschutting.

Lees verder..
per pagina

Hoge kant-en-klaar hagen

Wil je graag een mooie haag planten, bijvoorbeeld tussen jouw tuin en die van de buren? Een hoge haag ziet er niet alleen prachtig uit, maar zorgt ook voor privacy en beschutting. Nu kun je natuurlijk lekker goedkoop kiezen voor jonge en kleine haagplantjes, maar dan moet je wel jarenlang wachten totdat er een volle haag staat. En in de tussentijd kijken de buren en nieuwsgierige voorbijgangers zo de tuin in of gluren ze door de ramen naar binnen. Niet zo fijn! Dit los je eenvoudig op door te kiezen voor grote potgekweekte haagelementen, oftewel een hoge kant-en-klaar heg! Lees meer over de voordelen van kweken in pot onder haagplanten: blote wortels, met kluit of in pot?

Kant-en-klaar heg: Meteen goed!

Een kant-en-klaar heg zorgt meteen voor privacy en beschutting. Al binnen een dag na aankomst van jouw bestelling staat er een volle, zichtdichte haag. Meteen goed dus! De grote kant-en-klaar heggen worden gekweekt in speciaal ontwikkelde potten en kunnen hierdoor het hele jaar door geplant worden (behalve als het vriest). Deze grote haagelementen bieden wij aan voor verschillende plantsoorten, zoals bijvoorbeeld voor de hulst, de beukenhaag, de buxus, de laurierkers en de liguster. De hoogtes van de kant-en-klaar heggen variëren van 50 tot 175 cm. Potgekweekte haagelementen hebben een vaste hoogte per soort. Bij ieder haagelement staat daarom precies beschreven wat de eindhoogte is.

Hoge kant-en-klaar heggen groeien in een container van materiaal dat lijkt op erg stevig en stug anti-worteldoek. Het is het beste om haagelementen voor het planten uit de container te halen om ervoor te zorgen dat de wortels goed kunnen groeien. Het gewicht van een haagelement ligt tussen de 50 en 90 kg, afhankelijk van de weersomstandigheden. Deze planten worden buiten gekweekt, en wanneer het nat weer is bevat het haagelement meer vocht en is dan zwaarder. Meer over het planten van een kant-en-klaar heg lees je in de planthandleiding haag planten: kant-en-klaar hagen. Naast hoge kant-en-klaar hagen verkopen we ook lage kant-en-klaar hagen.

Kant-en-klaar heggen: de voordelen

+ Weinig tot geen uitval en de haag groeit direct na aanplanten gewoon verder

+ Een kant-en-klaar heg is meteen zichtdicht

+ Gedurende het gehele jaar te planten (behalve bij vorst)

+ Hoge kant-en-klaar heggen zijn uitstekend geschikt voor smalle hagen

+ Het is mogelijk verschillende elementen met elkaar te combineren

+ Je kunt (met twee mensen) een haag van 30 meter lengte in één dag planten