Yes, een groene tuin! Maar hoe kies je het juiste borderpakket?

Yes, een groene tuin! Maar hoe kies je het juiste borderpakket?

Heb je een nogal kale tuin en wil je liever vandaag dan morgen een weelderige, plantrijke omgeving? Je kunt dan natuurlijk gewoon zelf wat vaste tuinplanten uitzoeken en aanplanten. Maar het is toch zonde als de planten vooraan de fraaie paarse bloemen erachter voorbij groeien, waardoor je ze niet meer ziet. Of als blijkt dat de plantjes die zo leuk matchen hele andere groeiomstandigheden nodig hebben. De één is een zonaanbidder, de ander geeft de voorkeur aan schaduw. Kortom: een border aanplanten is makkelijk, zolang je rekening houdt met een aantal belangrijke punten! 

Wil je zeker weten dat de vaste planten in jouw tuin op alle fronten bij elkaar passen? Kies dan voor één van onze kant-en-klare borderpakketten, waarmee je in een handomdraai een prachtige groene border creëert. Borderpakketten zijn vooraf samengestelde klaar-om-te-planten pakketten met hoge kwaliteit vaste planten, varens en/of kruiden. Onze mooie borderplanten zijn met zorg gekweekt en hebben daardoor al de beste start gekregen om in jouw tuin verder te stralen. 

Met een borderpakket maak je het jezelf en de natuur dus makkelijk. Nu nog een borderpakket kiezen! Bij Garmundo verkopen we een groot aantal verschillende soorten borderpakketten. Voor iedere groene baas en iedere tuin wat wils. In dit blogartikel vatten we een aantal categorieën voor je samen.

 

Bloeiende vaste planten borderpakketten

Geniet jij het meest van bloeiende vaste planten in je tuin? Dat komt goed uit: we hebben verschillende bloeiende borderpakketten voor bloemenliefhebbers. Kleurig én fijn voor de natuur.

 

Voor donkere plekken: Borderpakket schaduw

Natuurlijk hebben we borderpakketten voor zonnige borders. Maar niet alle tuinen liggen op het zuiden. Voor tuinen met veel schaduwplekken hebben we daarom het borderpakket schaduw. Wanneer je hiervoor kiest, weet je dat je planten die in de schaduw staan het daar ook echt naar hun zin hebben. 

 

Voor wie groen niet kan missen: borderpakketten wintergroen

Het hele jaar een groene tuin: wie wil dat nou niet? Met de wintergroene borderpakketten, zoals het borderpakket met bodembedekkers, blijft je border ook in de winter mooi groen.

 

Verschillende stijlen borderpakketten

Met de juiste plantencombinaties kun je de stijl van je tuin helemaal afmaken. Daarom hebben we verschillende stijlen borderpakketten die je tuin jouw stijl geven. Bijvoorbeeld een mediterraans borderpakket, romantisch borderpakket of een pakket voor een heuse prairieborder. Maar ook als je gaat voor een natuurlijke of eetbare tuin hebben we precies wat je zoekt.  

Check ons uitgebreide aanbod eens. Er zit ongetwijfeld iets voor je bij!

 

Gegarandeerd mooie borderplanten

Samen met onze kwekers maken we de beste combinaties van vaste planten per borderpakket, zodat jij er zeker van kunt zijn dat jij mooie planten krijgt die bij elkaar passen en groeien zoals aangegeven is. Alle borderpakketten komen rechtstreeks van de kweker: verser kan het niet.

Niet schrikken als je borderpakket er nét iets anders uitziet dan je verwacht: soms knipt de kweker een aantal planten terug, maar met goede reden. Dat bevordert namelijk de groei. Heeft je borderpakket een of twee andere planten dan verwacht? Geen zorgen, ook dat doen we met een reden: wanneer een bepaalde plant niet verkrijgbaar is regelen wij een vervanger met dezelfde eigenschappen. Zo vis jij niet naast het net met het borderpakket van jouw keuze en ben je verzekerd van een even volumineuze border. Benieuwd hoe onze borderpakketten vanaf de kweker in jouw tuin terechtkomen? Alles over hun reis naar jou vind je hier.

 

Kant-en-klare borderpakketten combineren

Ieder borderpakket bestaat uit 20 planten die samen voldoende zijn voor het maken van een groene of kleurrijke oase van 2,5 tot 3 m2. Bij ieder pakket staat altijd aangegeven wat de grootte is van het oppervlak dat je kunt beplanten. Je kunt natuurlijk meerdere van dezelfde borderpakketten bestellen, maar ook kant-en-klare borderpakketten combineren voor een speelser effect. Wil je meer weten over hoe en waar de planten het beste groeien? Dat komt goed uit, want bij elk borderpakket wordt een speciale ‘plantleiding’ meegeleverd. Geef je eigen draai aan je border door onze tips te combineren met jouw creativiteit!

Heb je vragen over onze kant-en-klare borderpakketten met vaste planten? Neem dan vooral contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder. In onze planthandleiding borderpakket planten lees je alles over hoe je jouw kant-en-klare borderpakket de beste start geeft.

 

Verzorging en onderhoud van Borderpakketten

De verzorging en het onderhoud van borderpakketten is niet moeilijk, maar wat je er precies voor moet doen verschilt per pakket (dat vertellen we je in de beschrijving van ieder borderpakket!). Welk pakket je ook kiest, er zijn een aantal zaken die je te doen staan om je borderpakket lang mooi te houden. Met onze tips voor verzorging en onderhoud kan het bijna niet misgaan:

  • Zorg dat de grond voldoende vruchtbaar is voordat je je borderpakket aanplant. Het is altijd goed om de huidige grond te mengen met een natuurlijke bodemverbeteraar. 
  • Na aanplant kun je eventueel biologische meststoffen toevoegen die een succesvolle groei bevorderen.
  • Gevallen bladeren kun je tijdens de winter rustig laten liggen: ze vormen een extra laag bescherming en geven voeding aan de wortels (laat de laag gevallen bladeren wel niet meer dan 10 cm hoog worden om eventuele bladschimmel te voorkomen).
  • Dode bladeren en twijgjes van de vaste planten kun je in het voorjaar tot 20 cm vanaf de grond afknippen zodra de vorst voorbij is. Daarmee bevorder je een gezonde groei. Laat de nieuwe scheutjes heel! 

 

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord

Met een Garmundo borderpakket maak je een bewuste keuze. Alle planten worden namelijk duurzaam gekweekt onder het Planetproof keurmerk. Dit betekent dat de planten biologisch, zonder het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen, zijn gekweekt. Onze eigen favoriet? Dat zijn de borderpakketten die vlinders en bijen aantrekken. Daarmee draagt jouw tuin bij aan een goede leefomgeving voor vlinders en bijen.

Buiten het duurzame karakter van onze borderpakketten dragen ze ook bij aan het maatschappelijk belang. De planten worden namelijk met zorg ingepakt door inpakkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo helpen we elkaar een handje. Met het kopen van een borderpakket draag je dus direct bij aan het maatschappelijk belang én een duurzame omgeving. Goed bezig!

Gerelateerde producten