Hoe hard groeit de Portugese laurier

De Portugese laurier, ook wel Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ genoemd, is een erg populaire struik die veel wordt gebruikt voor hagen vanwege zijn mooie smalle blad en dieproze takken. Bovendien is de Portugese laurier makkelijk te onderhouden en stelt hij weinig eisen aan de grond. Met een volwassen planthoogte van 3 tot 5 meter hoog is de Portugese laurier de perfecte erfafscheiding. Maar hoe snel groeit de Portugese laurier nu precies?

Zo hard groeit de Portugese laurier

Gemiddeld groeit de Portugese laurier ca. 30 centimeter per jaar. Hoe snel de Portugese laurier groeit hangt onder meer af van zijn standplaats en de grond waarin hij staat. Deze mooie (haag)plant staat het liefst in goed waterdoorlatende grond. Op een zonnige standplaats of in de halfschaduw zal hij wat sneller groeien dan op een schaduwrijke plek.

Snoeien voor een volle en compacte struik

Door de Portugese laurier een of twee keer per jaar te snoeien, stimuleer je de groei. Ook zet je door te snoeien de struik aan om nieuwe takken aan te maken, zodat deze voller en compacter oogt.

Bemesten voor een goede groei

Met een jaarlijkse mestgift zorg je voor een gezonde groei van de Portugese laurier. Bemest bij voorkeur in het voorjaar en gebruik organische voeding. Deze geeft geleidelijk, over een langere periode de benodigde voedingsstoffen aan de plant af.


Portugese laurier kopen bij Garmundo