Kleinbladige klimop kant-en-klaar haag (Hedera helix)

179,00
1+
179,00
5+
174,00
10+
169,00

De kleinbladige klimop (Latijnse naam: Hedera helix) is een klimplant die door zijn goede winterhardheid en mooi generfd blad erg in trek is voor het maken van hagen. De kleinbladige klimop groeit wat langzamer dan de grootbladige soorten, en dat zorgt ervoor dat deze minder vaak gesnoeid moet worden dan bijvoorbeeld een haag van Hedera hibernica. 

Lees meer
0.83 Stuk(s) per meter
Gehele jaar
Direct leverbaar
Meter haag = Stuk(s) = 
179,00
IN WINKELWAGEN

Groots aanbod, flexibele levering en aantrekkelijke prijzen!

 • ✔Flexibele palletleveringen,
  Kies uw gewenste leverweek!

 • ✔Gratis verzending, 
  Bij bestellingen vanaf €750,-

 • ✔Persoonlijk advies, 
  Wij staan altijd voor u klaar!

 • ✔Vers van de kweker,
  100% gezonde planten van hoge kwaliteit!

Hulp nodig

Bel ons op: +31485319259

Eigenschappen

Meer informatie
Naam (Latijn) Hedera helix
Maximale hoogte 200 cm
Onderhoud Gemiddeld
Groei per jaar Snel > 40 cm
Snoeien 1x pro Jahr, 2x pro Jahr, 3x pro Jahr
Winterhardheid Zeer goed
Wintergroen Ja
Standplaats Zon, Halfschaduw, Schaduw
Bodemvochtigheid Normaal, Vochtig
Overige kenmerken Klimplant, Verdraagt luchtvervuiling
Hoogte 180h x 120l x 17b
Leverbaar Gehele jaar
Wortels Kant-en-klaar

Kleinbladige klimop kant-en-klaar haag kopen

De kleinbladige klimop (Latijnse naam: Hedera helix) is een klimplant die door zijn goede winterhardheid en mooi generfd blad erg in trek is voor het maken van hagen. De kleinbladige klimop groeit wat langzamer dan de grootbladige soorten, en dat zorgt ervoor dat deze minder vaak gesnoeid moet worden dan bijvoorbeeld een haag van Hedera hibernica. 2 maal per jaar snoeien blijft echter nog verstandig om de haag mooi in model te houden. Het is ook gemakkelijker om de Hedera helix 2 keer per jaar een beetje te snoeien dan om ineens erg veel af te knippen.

Omdat alle Hedera soorten van nature klimplanten zijn moeten ze worden ondersteund bij gebruik als haag. Vandaar dat Garmundo de Hedera helix ook levert als kant-en-klaar haag. Deze klimop is niet gevoelig voor ziektes en schimmels. De kleinbladige klimop is wintergroen, en zorgt dus ook in de winter voor privacy!

Kant-en-klaar haag van kleinbladige klimop in jouw tuin

Wil jij een kant-en-klaar haag van Hedera helix combineren met andere klimop kant-en-klaar hagen? Dat kan! Een mooie combinatie kan bijvoorbeeld gemaakt worden met de bontgekleurde Hedera helix ‘Glacier’ (met witte bladrand) of de Hedera helix ‘Goldchild’ (met gele bladrand). Wanneer je ook de rest van je tuin snel groen wilt hebben, kijk dan eens naar onze plantenmatten met bodembedekkers, bijvoorbeeld de Vinca minor. Wanneer je wat meer tijd hebt, kun je natuurlijk ook bodembedekkers in pot nemen.

Planten van de hedera helix kant-en-klaar haag

Onze kant-en-klaar klimop hagen zijn 120 cm. breed en 180 cm. hoog. Ze zijn helemaal volgroeid zodat je snel privacy hebt in je tuin. Wanneer je de kant-en-klaar haag gaat planten, neem dan eerst de kunststof inlegvellen uit de bak waarin de wortels zitten, zodat de wortels alle kanten uit kunnen groeien. Zorg ervoor dat het plantgat diep en breed genoeg is en maak de ondergrond wat losser. Je kunt wat extra plantaarde mengen in de bodem om ervoor te zorgen dat de kant-en-klaar klimop haag meteen goed aanslaat. Om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe haag niet omwaait is het verstandig om het Hedera helix haagelement vast te zetten door na ieder haagelement een houten paal te plaatsen, waaraan de haag met klemmetjes wordt vastgemaakt.