Klimhortensia

Klimhortensia

De klimhortensia is een bladverliezende plant die bekend is onder de prachtige Latijnse naam Hydrangea anomala petiolaris. Lees verder..

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Klimhortensia

De klimhortensia is een bladverliezende plant die bekend is onder de prachtige Latijnse naam Hydrangea anomala petiolaris. Zoals de naamgeving al verraadt is dit een klimplant. En natuurlijk kun je de klimhortensia ook kopen als je op zoek bent naar een mooie bodembedekker. De Hydrangea hecht zich met kleine wortels aan muren, schuttingen, hekken en andere raamwerken. Vanwege de brede en weelderige groeiwijze is deze haagplant vooral geschikt voor grotere tuinen en informele hagen.

Klimhortensia kopen

Staat er nog niets rondom jouw tuin en heb je wel genoeg van nieuwsgierige buren en voorbijgangers die zo in jouw tuin kunnen kijken? En wil je liever niet veel ruimte inleveren voor een brede coniferen haag of laurierhaag als erfafscheiding? Misschien staat er een schutting of kale muur, maar vind je dat wel wat saai? Ga een klimhortensia kopen! De Hydrangea anomala petiolaris is een prachtige klimplant die in de zomer schitterende witte bloemen draagt. Deze klimplant groeit moeiteloos tegen elk raamwerk op. Nog geen raamwerk? Kies dan voor een kant-en-klaar haag.

Hydrangea anomala petiolaris planten en snoeien

De hortensia klimplant groeit prima in zowel de zon als schaduw en een iets vochtige bodem is ideaal. Eens of tweemaal per jaar snoeien is nodig als je de klimplant mooi smal wilt houden. In dat geval blijft de bloei wel achterwege. Mag de haag wel wat breder groeien, dan snoei je minder vaak en verschijnen er wel mooie bloemen in juni en juli. De bloemen groeien namelijk op de uiteinden van de takken die het jaar ervoor ontstaan zijn. Je kunt er ook voor kiezen de klimhortensia in delen te snoeien, zodat een elk jaar een deel van de haag bloeit. Het blad van de klimmende hortensia is lichtgroen wanneer het uitloopt, en wordt na verloop van tijd donkerder. Hulp nodig bij het kopen van jouw nieuwe haag? Neem gerust contact met ons op!

Klimhortensia kopen: de voor- en nadelen op een rijtje

+ Mooie witte bloemen van 20 cm. in doorsnee die vlinders en insecten aantrekken

+ Gedijt goed in zowel de zon als schaduw en is goed winterhard

+ Snelle groei en een nieuwe haag is dus snel zichtdicht

+ Eenvoudig te snoeien

- Hydrangea anomala petiolaris is alleen geschikt voor informele hagen

- Klimhortensia heeft een raamwerk nodig om tegenaan te groeien